Catalunya capta 50 MEUR d’inversió estrangera el 2021 en el sector audiovisual

Catalunya ha captat gairebé 50 milions d'euros d'inversió estrangera el 2021 en el sector audiovisual, un 37% més que el 2020 i el millor registre de la sèrie històrica. Així ho ha destacat el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, en el primer dia de la fira Integrated Systems Europe (ISE), que ha considerat que serà «un èxit».

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

«Estem convençuts que pot anar a més, la vinculació entre l'ISE i la Generalitat té recorregut de futur i volem parlar dels pròxims anys», ha dit el conseller. A Catalunya el sector audiovisual el formen 3.600 empreses, que facturen 6.700 milions d'euros i ocupen 31.000 persones. Un sector «molt important», segons Torrent, que ha duplicat el nombre de start-ups audiovisuals en cinc anys. Coincidint amb el tret de sortida del saló, Torrent ha remarcat el potencial que té i el pes dels mitjans de comunicació, el sector de l'entreteniment i la comunicació corporativa a Catalunya. «Volem ajudar que l'ISE creixi, té molt de potencial i volem ser-hi», ha afirmat.

 

 

 

Les empreses catalanes del sector audiovisual català, segons dades d'ACCIÓ, es dediquen principalment a l'entreteniment audiovisual –són, sobretot, productores de pel·lícules i sèries o desenvolupadores de videojocs-. De fet, aquest segment de negoci concentra el 51% de la facturació del sector, seguit de la comunicació corporativa, la publicitat i els esdeveniments. Amb el 9% del volum de negoci del sector, destaca l’activitat dels mitjans de comunicació. Pel que fa a les start-ups, 213 que es dediquen al sector audiovisual, el que representa més d'un 11% del total (1.900) que hi ha a Catalunya.

 

Vincular Catalunya a l’audiovisual

El president del Clúster Audiovisual de Catalunya, Miquel Rutllant, ha destacat aquest dilluns que la celebració de l'ISE és una manera efectiva de «vincular l'audiovisual mundial» a Barcelona i a Catalunya. «Ens construeix moltíssima imatge de marca i reputació, i a més afavoreix la internacionalització del sector», ha apuntat. D'entre totes les novetats que mostrarà aquesta edició del saló, Rutllant destaca l'auge de «l'immersivitat». «Els espectacles són una tendència que s'està consolidant», ressalta. De fet, molts dels expositors de l'ISE han portat fins a Barcelona diverses propostes relacionades amb pantalles interactives de gran format o les propostes de 'mapping' per monuments o museus

 

 

 

Segons Rutllant, Catalunya ha fet una aposta «estratègica» de país per la tecnologia audiovisual amb l'objectiu de crear un ecosistema potent en sectors com el videojoc, les projeccions 360. De fet, algunes empreses en l'àmbit internacional com Lang han començat a instal·lar-se a Catalunya els darrers mesos per instal·lar centres de logística o de mostra.