Catalunya Diari

Catalunya segueix «preparada» pel coronavirus tot i els casos a Itàlia

Demanen seguir els consells higiènics i no comprar mascaretes si no és necessari
Personal sanitario desinfectando una residencia
Personal sanitari desinfectant un hospital | España Diario

L'epidemiòleg i cap de Medicina Preventiva de l'Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, creu que els protocols i mesures preventives existents a Catalunya per fer front al Covid-19 ja són els correctes tot i l'arribada del virus al nord d'Itàlia els últims dies.

 

Segons ell, cal «mantenir la calma» i vigilar el que passa allà, i assegura que les autoritats sanitàries catalanes ja estan «preparades» per si el virus afecta el sud de França o altres zones d'Espanya i finalment, amb tota probabilitat, arriba a Catalunya. El que caldrà fer aleshores, diu, és seguir la pista dels contactes de l'infectat per acotar al màxim els possibles afectats el més aviat que es pugui per no deixar estendre el virus i evitar haver d'aïllar zones senceres.

 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Les recomanacions actuals

En conversa telefònica amb l'ACN, Trilla explica que les recomanacions actuals, com evitar el contacte amb persones que poden tenir símptomes, vigilar amb la tos i els esternuts, quedar-se a casa si es noten símptomes i rentar-se sovint les mans, són les més «senzilles i efectives» i les que s'han de continuar fent, tant ara com si en el futur hi ha casos confirmats. «No es pot fer més que això», considera.

 

Com que veu segur que hi haurà «alertes contínues les setmanes vinents i mesos», Trilla demana a la població que sigui racional, i només veu «estrictament necessàries» les mascaretes per al personal sanitari i les persones que tinguin altres malalties. A més, recorda que al principi de la propagació del virus a la Xina ja es van esgotar les mascaretes a moltes farmàcies, i ara mateix són molt difícils de trobar.

 

Un dels problemes que han tingut les autoritats italianes és que un dels primers infectats va transmetre el virus quan encara no tenia símptomes i això ha dificultat resseguir d'on havia sorgit i per on es podia haver escampat. Si es confirmés algun cas aquí, caldria analitzar el seu entorn familiar, laboral o associatiu.

 

Quina seria la situació més complexa?

La situació seria més complexa com més gran fos la ciutat on viu i treballa l'afectat, però recorda que actualment la ciutadania es mou molt, encara que visqui en localitats petites o mitjanes. El que sí que creu que no caldria ser aïllar i posar en quarantena tota una gran ciutat com Barcelona o tots els seus habitants per un sol brot, sinó que s'hauria d'acotar l'àrea i les persones possiblement afectades.

 

També et poden interessar...Comentaris

envia el comentari