Catalunya Diari

Catalunya surt de la zona vermella de contagis al mapa de la UE

Gran part d'Europa també està en taronja amb una incidència inferior als 150 casos

Catalunya ha sortit de la zona vermella de contagis per covid-19 al mapa de la Unió Europea i ara està en la zona taronja, segons les darreres dades del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) publicades aquest dijous.

El territori català es va tenyir de vermell a finals de juliol del 2020 i des de llavors no ha baixat dels 150 casos per cada 100.000 habitants en els darrers catorze dies. Si bé alguns estats membres relaxen les restriccions per a les zones taronges, la UE només exigeix explícitament aixecar mesures com PCR o quarantenes als territoris en verd.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

A l'estat espanyol, València i les Illes Balears també estan en taronja perquè presenten una incidència inferior als 150 casos per cada 100.000 habitants els últims catorze dies. En canvi, l'Aragó, Andalusia o Madrid continuen en vermell. Gran part d'Europa està en zona taronja. És el cas de pràcticament tot Alemanya, Itàlia, Portugal i els països de l'est. Per contra, bona part de França està en vermell, igual que els Països Baixos, Bèlgica, Grècia i els països bàltics. Amb gairebé tot el territori en verd, Finlàndia és l'estat amb la millor situació epidemiològica a la UE.

Mapa del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) sobre el nivell de contagis a la Unió Europea
Catalunya surt de la zona vermella de contagis al mapa de la UE sobre la covid-19 | LleidaDiari.cat

La UE ha deixat fora el Regne Unit i els Estats Units de la llista de països sense restriccions de viatges

La Unió Europea ha deixat fora el Regne Unit i els Estats Units de la llista de països sense restriccions de viatges. Malgrat elevar el llindar epidemiològic, els 27 només han acordat per ara reobrir fronteres amb el Japó. Des de Brussel·les argumenten que els 27 han tingut en compte altres factors com les variants, la campanya de vacunació i les mesures de prevenció a cada país. Així, continua sent reduït el nombre de països de fora la UE que tenen les portes obertes del bloc per als viatges no essencials. A part del Japó, a la llista hi ha: Israel, Austràlia, Nova Zelanda, Ruanda, Singapur, Corea del Sud, Tailàndia i la Xina.

La llista europea per reobrir fronteres és només una recomanació, ja que és competència de cada estat membre decidir a quins països aixeca les restriccions d'entrada. Per exemple, Espanya no només permet els viatges no essencials des del Regne Unit, sinó que també eximeix els turistes britànics de PCR i quarantena. La UE revisarà la llista cada dues setmanes per actualitzar-la.


Comentaris

envia el comentari