Catalunya Diari

Catalunya passa a ser «zona vermella» en el mapa europeu de rebrots

La situació a Catalunya empitjora tres categories en només dues setmanes

Diverses persones passejant i fent esport al passeig marítim de Barcelona
Els experts preveuen que els contagis de coronavirus es multiplicaran per deu a Barcelona en els pròxims dies | EFE

Catalunya passa a ser «zona vermella» en el mapa europeu de rebrots de covid-19 que elabora el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès).

Catalunya, juntament amb Navarra, empitjora la seva situació i se suma a l'Aragó, que ja estava considerada «zona vermella» des de fa una setmana. La «zona vermella» és la categoria en què l'ECDC classifica els territoris que registren més de 120 casos de covid-19 per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies.

A l'Europa occidental, només Catalunya, l'Aragó Navarra i una regió de Bèlgica són considerades «zones vermelles», mentre que la resta totes estan a l'Europa de l'est.

El principat ha passat en només dues setmanes d'estar en la categoria de les regions que registren entre 20 i 60 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies a situar-se en la de més de 120 contagis. Aquest salt implica haver empitjorat tres categories en només dues setmanes. L'ECDC actualitza la situació epidemiològica a totes les regions europees cada setmana.

Però Catalunya no és l'única zona on sembla que el coronavirus torna a agafar cada vegada més força. Aquest dijous al matí la Universitat Johns Hopkins ha publicat el recompte mundial de casos i ha anunciat que s'ha registrat un rècord diari de 289.100 casos. Això eleva el registre total a més de 17 milions de persones infectades i a més de 667.000 víctimes mortals.

El Govern confirma que hi ha més de 500 brots a Espanya

El ministre de SanitatSalvador Illa, informa de 412 brots actius arreu de l'estat espanyol amb més de 4.800 casos, que són 51 més que en l'últim balanç del dilluns. De fet, des que es va acabar l'estat d'alarma s'han detectat un total de 527 brots arreu de l'estat. 

En roda de premsa al Congrés dels Diputats, on no compareixia des del passat 24 de juliol, el ministre de Sanitat ha informat sobre aquestes noves i alarmants dades. Ara bé, dels casos derivats dels rebrots per coronavirus a Espanya, Illa assenyala que «són pocs els que necessiten ingrés hospitalari», i és que en total són 209 les persones que es troben ingressades actualment.

Respecte al nombre de defuncions, Illa ha apuntat al fet que tot i que «una mort ja és dolorosa», afortunadament sembla que la xifra «es manté estabilitzada des de fa diverses setmanes».


Comentaris

envia el comentari