Catalunya Diari

Cau el sistema informàtic i les farmàcies no poden continuar dispensant mascaretes

Les farmàcies han entregat 100.000 mascaretes en una hora

Un home obre un paraigües a la sortida d'una farmàcia el 20 d'abril del 2020
Les farmàcies han entregat 100.000 mascaretes en una hora | LleidaDiari.cat

El sistema informàtic de recepta electrònica ha col·lapsat i això està impossibilitant que les farmàcies continuïn amb l'entrega de mascaretes, i també de medicaments, segons ha explicat el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona a l'ACN.

En una hora s'han dispensat fins a 100.000 mascaretes, que s'han de sumar a les dispensacions habituals de medicaments d'un dilluns, que acostuma a ser un dels dies de més feina. Aquest nombre elevat de dispensacions ha sobrecarregat el sistema, que caigut i s'està a l'espera que torni a estar operatiu.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Les persones que no en tinguin i realment les necessitin

Des del Col·legi de Farmacèutics han insistit que només s'acostin a les farmàcies a recollir les mascaretes les persones que no en tinguin i realment les necessitin. Aquest dilluns era el primer dia d'entrega de les mascaretes als ciutadans.

Aquests han d'anar a les farmàcies per adquirir-les amb la seva targeta sanitària, a través del sistema de recepta electrònica. D'aquesta manera, els farmacèutics han de portar un control informàtic de totes les que es reparteixin i la Generalitat les anirà reposant a mesura que es vagin esgotant. La previsió és distribuir fins a 14 milions de mascaretes i cada ciutadà en té dues assignades, una gratuïta i una a un preu de 76 cèntims.

La decisió del Govern amb una setmana de retard

La consellera de la Presidència catalana, Meritxell Budó, va informar en una compareixença la setmana passada que ja «hi ha un milió i mig de mascaretes a disposició de les farmàcies de Catalunya i que dilluns es començaran a repartir». Budó va recordar que el pròxim dijous n'arribaran dos milions més i que «també de manera immediata» seran distribuïdes des de les farmàcies de Catalunya. A més, va matisar que «tothom tindrà la seva mascareta i que una serà gratuïta».

«La setmana passada vam anunciar que el Govern de Catalunya va comprar 14 milions de mascaretes per tal de garantir que tots els catalans i catalanes puguin disposar d'aquest equip de protecció individual a l'hora de poder sortir al carrer i protegir-se i evitar també contagis i la propagació d'aquest virus», va explicar Budó. 


Comentaris

envia el comentari