Catalunya Diari

No poden més: El sector que avisa de la seva situació «insostenible»

Recorden que acumulen tres mesos més de tancament que les botigues de carrer

Pla obert de les botigues tancades del centre comercial L'Illa Diagonal en el primer dia de restriccions per combatre la covid-19
Els centres comercials acusen el Procicat de condemnar-los a una situació "insostenible" allargant el tancament | LleidaDiari.cat

Els centres comercials acusen el Procicat de condemnar-los a una situació «insostenible» després de 160 dies de tancament. Víctor Garcia, portaveu de l'Associació Espanyola de Centres Comercials a Catalunya ha assegurat que la decisió del Govern d'allargar les restriccions actuals «és bastant decebedora» i «crítica» per un sector que acumula tres mesos més de tancament que les botigues de carrer i dos mesos més que les grans superfícies.

«És una situació incomprensible, és l'únic lloc d'Europa on s'està produint un tancament tan agressiu i una discriminació tan clara dins d'un sector, no ho entenem i se'ns fa insostenible», ha lamentat Garcia a l'ACN.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El Govern ha decidit no alleugerir les restriccions en constatar una tendència a l'aplanament de la corba epidèmica, fins i tot amb un mínim repunt en alguns indicadors, com ara l'Rt. D'aquesta manera, seguiran tancats els centres comercials i establiments de més de 400 metres quadrats. A més, el comerç que no sigui essencial, seguirà sense obrir els caps de setmana.

L'afectació sobre aquesta activitat és «molt greu»

Garcia ha lamentat que tot i que les dades «semblava que donaven suport a una possible desescalada" el Procicat hagi descartat aixecar les limitacions al seu sector. «Havíem interpretat que es relaxaria una mica, no demanàvem una obertura total ni al 100%», ha afegit. El portaveu de l'Associació Espanyola de Centres Comercials a Catalunya ha continuat recordant que l'afectació sobre aquesta activitat és «molt greu» després de mig any tancats i amb una perduda del 60% de la facturació de tot un any.

De moment, més d'un 80% de la plantilla d'un sector que ocupa més de 30.000 persones està en ERTO. Segons Garcia, les restriccions actuals «posen en risc» 15.000 llocs de feina. «El més crític és la discriminació que s'està fent cap a un sector que ha demostrat que és segur», ha asseverat abans de posar en dubte que el tancament es pugui justificar per «cap raó epidemiològica». «No crec que aquí ho fem bé i a la resta d'Europa tothom ho faci malament», ha dit, recordant que Catalunya és l'únic territori europeu que manté aquesta limitació continuada contra els centres comercials.


Comentaris

envia el comentari