Catalunya Diari

Salut habilita un nou portal per descarregar-se el certificat covid

S'ha habilitat un espai per facilitar l'obtenció del document hores abans que entri en vigor l'ampliació del passaport

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha habilitat un nou portal, Vacunacovidsalut.cat, on es pot descarregar també el certificat covid, a més de la web de La Meva Salut. El departament ha habilitat un espai en el portal de vacunació per facilitar la descàrrega del document sense haver-se de donar d'alta a La Meva Salut, hores abans que entri en vigor l'ampliació del passaport a bars, restaurants, gimnasos i residències. Segons ha explicat el Departament, l'objectiu és facilitar una nova via de descàrrega d’aquest document a tots els ciutadans que no tinguin un usuari registrat a La Meva Salut, que fins ara era el portal on els ciutadans podien obtenir-lo.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Cal recordar que l'entrada en vigor d'aquest certificat covid estava prevista per la setmana passada, tot i que diversos problemes tècnics de la web davant l'alt volum d'usuaris va impedir posar-lo en marxa el passat divendres. I és que el passat divendres, la web de La Meva Salut va registrar més de 6.000 entrades al minut per descarregar-se aquest document.

Ara, amb aquest nou sistema que ha habilitat el Departament de Salut, i que ha informat aquest mateix dijous, els usuaris podran accedir a aquest portal de vacunació i podran trobar-hi dues funcions: obtenir cita per al vaccí i descarregar-se el certificat digital de la Unió Europea.

Demanar cita online

Coincidint amb l'obertura de nous punts de vacunació poblacional arreu de Catalunya, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha fet una crida a la ciutadania perquè utilitzin el nou portal per demanar cita prèviament. «Ara el que toca és demanar hora: la gent està fent cues i hi ha cites disponibles», ha lamentat Argimon, per qui la programació de cites «ajuda a planificar millor la vacunació, evita hores d'espera i, sobretot, s'avé amb el que ens demanen els professionals, als qui hem de cuidar i d'estar agraïts».

Josep Maria Argimon ha subratllat que «som conscients de la bretxa digital», com ho demostra el fet que fins ara s’han fet accions per minimitzar-la, com ara situar busos en llocs estratègics, sense cita, vacunar a escorxadors, a temporers, a sense llar. «Hem anat on ha fet falta i hi seguirem anant, estan al costat de la gent vulnerable», ha reblat, abans de recordar, però, que gràcies a una eina digital com la del web Vacunacovid «hem vacunat milions de persones», algunes de les quals tenien segurament una bretxa digital.


Comentaris

envia el comentari