Catalunya Diari

La científica xinesa que va fugir del país demostra l'origen real del coronavirus

Li-Meng Yan i tres científics més han publicat un informe on demostren que el virus va ser manipulat genèticament

Experta en un laboratori
La viròloga Li-Meng Yan ha presentat un informe on confirma que el coronavirus va ser creat a un laboratori | ACN

El coronavirus aparegut a la Xina el desembre de 2019 ha causat ja més de 29 milions de contagis i 930.000 morts a tot el món. Una de les persones que més informació té sobre el polèmic origen del virus és la viròloga Li-Meng Yan, que acaba de publicar l'informe en el qual tracta de demostrar que va ser creat en laboratoris militars xinesos.

El text, signat per tres científics més, denúncia la censura soferta per la teoria alternativa de l'origen del virus i assegura que les evidències científiques, tant genòmiques com mèdiques, contradiuen fortament la tesi de l'origen natural. 

La polèmica que envolta a la viròloga Li-Meng Yan

De fet, el text ve avalat per la Rule of Law Society que lidera el magnat xinès Guo Wengui, exiliat després de ser acusat per les autoritats del seu país, antic assessor del president Donald Trump i figura clau de l'extrema dreta als Estats Units. Però sens dubte, la gran referència de l'informe és la viròloga Li-Meng Yan.

Aquesta es va fer famosa després de presentar-se als Estats Units com una fugitiva en aconseguir escapar de Hong Kong, on les seves recerques sobre el virus van ser contínuament censurades pels seus superiors. A partir de llavors, diu, treballa per a explicar la veritat sobre l'origen del SARS-CoV-2 que ara veu la llum amb aquest informe.

Les evidències que tracten en aquest nou informe

Ella i els seus companys basen la seva tesi en tres evidències. En primer lloc, expliquen que la seqüència genòmica del virus s'assembla sospitosament a la d'un coronavirus de ratapinyada trobada en laboratoris militars en Chongking i Nanjing, a la Xina. 

En segon lloc, asseguren que hi ha evidències científiques que la unió a receptors (RBM), el sistema amb el qual el virus penetra en les cèl·lules humanes, ha estat manipulada i s'assembla a la del coronavirus aparegut en 2003.

La tercera evidència, segons l'informe, és l'aparició d'un lloc de tall que facilita l'entrada del virus en les cèl·lules millorant enormement la seva capacitat d'infectar, alguna cosa que segons els investigadors és poc comú en els coronavirus. 

La recerca demostra que el virus va ser manipulat genèticament per ser més letal

Les tres evidències demostren, segons l'informe, que el SARS-CoV-2 és un virus creat en el laboratori i modificat genèticament perquè sigui més infectiu i letal: «Vam demostrar que el virus va poder ser creat usant ZC45/ZXC21 del coronavirus de ratapinyada i que la proteïna va ser manipulada perquè el virus adquirís la capacitat d'infectar éssers humans».

A més, concreta que «la creació del nou coronavirus en laboratoris va poder ser completada en uns sis mesos». També assenyala la necessitat d'una recerca independent per a buidar els dubtes que segueixen obertes sobre l'origen del SARS-Cov-2.

Des d'un primer moment, la doctora Li-Meng ha apuntat a l'origen artificial del virus i, en particular, que va ser creat en laboratoris xinesos. Aquesta teoria reforça la tesi del president dels Estats Units, Donald Trump, que des del principi ha acusat el govern de xinès de ser el responsable de la creació i l'expansió de la Covid-19. Ara té una evidència més de la seva part.


Comentaris

envia el comentari