Catalunya Diari

El Clínic vacuna de la covid-19 els fills dels sanitaris

Altres hospitals valoren implementar estratègies similars per «protegir les bombolles dels professionals»

L'Hospital Clínic està vacunant de la covid-19 els fills adolescents dels professionals sanitaris per «protegir el seu entorn» davant de les altes incidències, sobretot en els grups d'edat més joves. Ho ha explicat el cap del Servei de Malalties Infeccioses, el doctor Àlex Soriano, a TV3.

«Si tenim un positiu a casa seva i és un contacte, això genera la possibilitat de més baixes laborals i no ens ho podem permetre en la situació en què estem. És un element important per garantir que tot el personal està a disposar», ha afirmat el doctor Soriano, que ha afegit que el nombre de sanitaris de baixa és ara «relativament alt».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Altres hospitals com Sant Pau estan valorant implementar la mateixa estratègia, indiquen fonts del centre a l'ACN.

Mercedes Ferreira, de 18 anys, rebent la vacuna contra la covid-19 al Pavelló Onze de Setembre de Lleida
El Clínic vacuna de la covid-19 els fills dels sanitaris | LleidaDiari.cat

Aquesta estratègia està tenint «molt bona acollida»

El cap d'Infeccioses del Clínic ha explicat que aquesta estratègia està tenint «molt bona acollida» i ha argumentat que necessiten que els professionals estiguin disponibles davant de l'escalada d'activitat a causa de la covid-19, i més en uns moments en què alguns sanitaris estan de vacances. La vacunació als fills dels professionals es va començar a fer quan Salut va autoritzar-ne el grup d'edat, assenyalen fonts de l'hospital a l'ACN.

L'Hospital de Sant Pau està valorant implementar una estratègia similar a la del Clínic per «protegir les bombolles dels professionals», segons expliquen fonts del centre consultades per l'ACN.

En aquests moments hi ha 50 professionals de baixa a causa de la covid-19

El cap del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital de Bellvitge, el doctor Rafael Máñez, ha explicat a TV3 que en aquests moments hi ha 50 professionals de baixa a causa de la covid-19, la majoria amb la pauta completa, i que s'han contagiat en l'entorn comunitari. En aquesta situació, el doctor Máñez ha vist amb bons ulls l'estratègia del Clínic.

Per la seva banda, l'Hospital del Mar es va plantejar oferir aquesta possibilitat, però finalment l'ha integrada en el circuit general. Des de fa uns dies, l'hospital pot vacunar les persones dels grups d'edat autoritzats per Salut, encara que siguin de fora de l'àrea d'influència del centre, però sempre que tinguin cita, assenyalen fonts del Mar a l'ACN.

Poder programar cita depèn de la disponibilitat de vacunes i d'horaris, que ara mateix és força limitada.


Comentaris

envia el comentari