La clínica Minova Aliança de Lleida practicarà avortaments quirúrgics a partir d’octubre

La clínica Minova Aliança de Lleida oferirà a partir del 4 d'octubre a les dones que així ho desitgin una Interrupció Voluntària d'l'Embaràs (IVE) quirúrgica.

 

Segons han informat des del Departament d'Igualtat i Feminismes, d'aquesta manera es garantirà a la capital de Segrià el «dret a avortar» de les dones que cursin un embaràs entre la setmana 9 i 14 de gestació. En aquest sentit, destaquen que des de Salut fa mesos que treballen amb aquest centre de l'SISCAT per aconseguir l'«acreditació necessària i establir els protocols i els circuits interns per fer possible aquesta demanda».

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Avortaments al Pallars

Cal recordar que l'Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp, ja porta a terme des de fa diversos mesos la interrupció de l'embaràs, en aquest cas, via farmacològica. Així doncs, gràcies a aquests dos serveis, les dones de Lleida ja no hauran de desplaçar fins a altres ciutats com Tarragona o Barcelona per sotmetre a un avortament.

 

Finalment, des de Igualtat i Feminismes han explicat avui que es treballarà en la «sensibilització» i informació de la població per tal d'eliminar els mites i falses creences sobre l'avortament.
De la mateixa manera, es realitzaran pel territori accions per «erradicar l'estigma social i la criminalització que han de suportar les dones que avorten».

 

Catalunya va registrar el 2019 21.926 interrupcions voluntàries de l'embaràs

Catalunya va registrar el 2019 21.926 interrupcions voluntàries de l'embaràs, 11.812 de dones d'entre 15 i 29 anys. El 70,35% d'aquestes joves van avortar per primera vegada, però el 20,85% ja ho havien fet abans. La mitjana d'edat de les dones és de 29 anys i el 74,7% de les interrupcions es fan abans de la setmana nou de l'embaràs.

 

Salut ha recordat que la prestació de la interrupció voluntària de l'embaràs es pot dur a terme a través dels 42 centres ASSIR, a centres hospitalaris o extrahospitalaris. El 2019, les IVE realitzades en els ASSIR i la unitat assistencial van ser del 35,6%, un 9,5% es van dur a terme als centres hospitalaris i un 54,9% en extrahospitalaris.

 

El 73,4% de les IVE realitzades corresponen a dones que viuen a la demarcació de Barcelona, el 9,4% a la de Girona, el 7,8% a la de Tarragona i el 4,0%, a la de Lleida. El Departament ha reconegut que no totes les dones de Catalunya tenen la mateixa accessibilitat a aquesta prestació i per això treballa per «corregir aquesta desigualtat».