Catalunya Diari

La congelació de l'impost de matriculació s'aplicarà fins al 31 de desembre de 2021

El PSOE accepta que la proposta del PDeCAT s'apliqui fins a finals d'any

L'esmena transaccional del PSOE al Senat sobre la congelació de l'impost de matriculació, que s'aplicarà fins al 31 de desembre de 2021, s'ha debatut aquest dimecres en el projecte de la llei de mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal en el qual al Congrés es va incorporar una esmena del PDeCAT que revertia l'augment de l'impost de matriculació.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La iniciativa va tenir molt de suport

Aquesta iniciativa del PDeCAT va comptar amb el suport de PP, ERC, Cs, VOX i el grup mix però l'oposició dels socialistes. En roda de premsa, el portaveu del PDeCAT, Ferran Bel, ha destacat que finalment el PSOE s'hagi avingut a no suprimir la seva esmena.

D'altra banda, Bel  ha destacat que, «d'aquesta forma i fins a finals d'any, els consumidors tindran una reducció del 5% del preu de la compra d'automòbils». La vicepresidenta de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ho va criticar i va considerar-ho un «regal demagògic»

Desenes de cotxes circulant per la C-58 a l'alçada de l'enllaç amb l'AP-7 en un dia amb sol
Es congela l'impost de matriculació fins a finals d'any  | cedida

Els canvis de l'esmena del PDeCAT

L'esmena del PDeCAT sobre la congelació de l'impost de matriculació, modificava la regulació del tribut i deixava sense efecte l'impacte fiscal de la nova normativa europea d'emissions WLTP, que va entrar en vigor l'1 de gener de 2021.

D'altra banda, s'estableix un canvi de trams d'aplicació de l'impost, que implica tornar a la càrrega fiscal existent a finals de 2020. Bel ha dit que el seu partit seguirà treballant perquè la congelació es pugui mantenir també el 2022.


El portaveu parlamentari s'ha mostrat «moderadament satisfet» pel fet que la seva proposta es mantingui sis mesos i ha destacat que el PSOE reconeix que la iniciativa «no era demagògica».


Comentaris

envia el comentari