Catalunya Diari

T'interessa: Aproven una llei a Espanya per a crear societats amb només 1 euro

El president de Pimec celebra que s'han introduït canvis per lluitar contra la morositat

El Congrés ha aprovat aquest dijous el dictamen de la llei crea i creix, que ha de facilitar la creació d'empreses, lluitar contra la morositat comercial i impulsar el creixement de les pimes mitjançant la reducció d'obstacles reguladors i financers. La llei permet crear una Societat de responsabilitat Limitada amb 1 euro i facilita la seva construcció de manera àgil i telemàtica. La norma ha obtingut el suport de 261 diputats -PSOE, Unides Podem, PP, ERC i PDeCAT- i ara passarà al Senat. S'han abstingut 76 diputats -Vox, Junts, Cs, Bildu i PNB- i s'hi ha oposat la CUP.

El president de PIMEC i de la Plataforma contra la Morositat, Antoni Cañete, ha celebrat en una atenció als mitjans davant del Congrés que s'han introduït canvis en matèria de morositat en la llei «que han estat determinants perquè sigui eficaç i eficient».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Concretament, Cañete ha destacat que totes les empreses que rebin diners públics hauran de certificar que estan fent els pagaments correctament als seus proveïdors. Les companyies de més de 50 treballadors hauran de presentar un informe que demostri «que no hi ha trampes».

Demostrar que estan pagant als subcontractistes

A més, els contractistes principals també hauran de demostrar que estan pagant als subcontractistes i s'introdueix una llista de morosos. Tanmateix, el president de PIMEC ha lamentat que «falta un règim sancionador».

Això no obstant, Cañete ha considerat que l'aprovació de la llei és un «gran pas» i ha avisat que la patronal i la plataforma faran un «seguiment exhaustiu» del seu compliment. El PDeCAT ha destacat, en una nota de premsa, que ha aconseguit incorporar 30 esmenes al text, 18 de les quals han estat transaccionades i nou de les quals fan referència a la morositat.


Comentaris

envia el comentari