Catalunya Diari

Consell de ministres extraordinari per declarar un nou estat d'alarma

Catalunya és una de les comunitats autònomes que l'ha demanat per poder aplicar el toc de queda

El president del govern espanyol Pedro Sánchez
El president del govern espanyol Pedro Sánchez. | El Periódico

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha convocat un consell de ministres extraordinari aquest diumenge, dia 25 d'octubre, a les 10h. del matí per «estudiar els termes» d'un nou estat d'alarma. La decisió arriba després que diverses comunitats autònomes li hagin demanat que l'apliqui, entre elles Catalunya. El president va tornar a posar sobre la taula aquesta mesura el divendres. Una proposta, que segons fonts de la Moncloa, va ser acollida «positivament» per la majoria de comunitats que ja l'han demanat.
 
 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 
 
De fet, el Govern ja ha dit que de seguida que s'aprovés l'estat d'alarma, reuniria el Procicat per aplicar com a mínim el toc de queda a Catalunya. S'està estudiant encara en quina franja horària. Divendres es va apuntar des de l'executiu català que seria entre les 23.00 hores i les 06.00 hores, però la consellera de Salut ha indicat aquest dissabte que l'esborrany que tenen el situa a partir de les 22.00 hores.
 
 

Plantegen tancar les escoles

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha assegurat que un confinament domiciliari com al mes de març «és una possibilitat» i que «probablement» comportaria el tancament de les escoles. «El tema del confinament domiciliari està present en els debats. És una possibilitat a tenir en compte en funció de l'evolució de les dades epidemiològiques i del criteri de les autoritats sanitàries», ha reconegut Budó aquest dissabte als micròfons del 'Via Lliure' de Rac1. «No està previst de manera immediata, però no podem fer cap afirmació categòrica», ha apuntat la portaveu del Govern, que també ha justificat la necessitat de l'estat d'alarma a Catalunya «com un paraigua legal» per decretar un toc de queda nocturn.

 
 
«Hem demanat que l'estat d'alarma es decreti com més aviat millor, però tot apunta que la reunió extraordinària del consell de ministres no serà fins aquest diumenge», ha lamentat Budó. «Ens agradaria que hagués estat avui dissabte», ha puntualitzat la consellera de la Presidència, que ha precisat que aquest toc de queda seria entre les 23.00 hores i les 06.00 hores del matí. «Seria el més raonable, jo no veig allargar-lo fins a les 07.00 hores del matí. Potser seria avançar-lo a les 22.00 hores com a màxim», ha reflexionat en veu alta Budó, que ha assegurat però que el Procicat està treballant per definir «la millor fase horària».


Comentaris

envia el comentari