Catalunya Diari

Vergés insisteix: «Demanem que la ciutadania rebaixi la interacció social»

«Continuem amb una pressió assistencial altíssima, però millorem els indicadors», ha dit la consellera de Salut | Salut titlla «d'impressionant» el descens de casos a Catalunya

La consellera Alba Vergés amb una carpeta de Salut a les mans parlant al micròfon
La consellera Vergés ha reconegut que la previsió és que els hospitalitzats segueixin augmentant | Cedida

El Govern torna a insistir: limitar la interacció social és un imperatiu per doblegar la corba de la Covid-19 a Catalunya. Si més no, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha demanat de nou aquest migdia «rebaixar la interacció social» perquè, segons ha indicat, «continuem amb una pressió assistencial altíssima». 

Tot i remarcar que «els indicadors de la pandèmia milloren», la màxima responsable de Salut ha indicat que la situació actual continua essent crítica. En aquest context, Vergés ha assegurat no entendre la decisió de Salvador Illa de deixar la seva responsabilitat al capdavant del ministeri de Sanitat per dedicar-se a preparar la campanya del 14-F a Catalunya. «En un context de tercera onada a Espanya, és inaudit que el ministre de Sanitat deixi el càrrec. L'entorn és preocupant, sobretot a l'estat, on el virus està descontrolat», ha relatat. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La mateixa Vergés ha tancat la seva compareixença d'aquest dilluns, 25 de gener, anunciant que el Govern ha aconseguit posar en marxa un dels grans reclams del servei sanitari: el nou hospital satèl·lit a Bellvitge. «Avui s'ha posat en marxa el nou hospital satèl·lit a Bellvitge. És el primer que s'obre i properament ho faran el de Can Ruti, el de l'Arnau de Vilanova i el del Broggi. Construïts en temps rècord, serviran per esponjar», ha explicat la consellera de Salut. 

Una petita crida a l'optimisme

Per tancar la roda de premsa, Jacobo Mendioroz ha fet una petita crida a l'optimisme en assegurar: «La majoria de les regions estan baixant, però encara no acaben de posar-se per sota d'1 les Terres de l'Ebre, Barcelona i l'Alt Pirineu». Tot i això, el mateix secertari de Salut ha explicat que la situació no està, ni molt menys, estabilitzada i que «hi ha un augment d'incidència en tres llocs concrets: Olot, la Vall d'Aran i algunes zones del Montsià». 


Comentaris

envia el comentari