Catalunya Diari

Convoquen vaga del sector sanitari i de serveis el 10 de març

L'aturada està impulsada per CGT, USOC, Infermeres de Catalunya, CATAC/CTS/IAC, PSI Lluitem i COS

Professionals sanitàries de l'Hospital del Mar en una UCI amb pacients amb covid-19
Convoquen vaga del sector sanitari i de serveis el 10 de març en contra de la precarització del sistema | LleidaDiari.cat

Els sindicats CGTUSOC, Infermeres de CatalunyaCATA/CTS/IAC, PSI Lluitem i el COS han convocat vaga del sector sanitari i de serveis el pròxim 10 de març. Segons han explicat en roda de premsa aquest dimecres, es tracta de la primera vaga conjunta de tots els serveis sanitaris, des d'hospitals a atenció primària passant per atenció domiciliària, residencies, ambulàncies o el 061.

Sota el lema, 'Estem Fartes', reclamen una sanitat de gestió, titularitat i provisió 100% pública, mateixes condicions laborals per a feines iguals, reconèixer les malalties laborals a tots els treballadors, jornades de 35 hores setmanals per al torn diürn i reducció per al torn nocturn i la internalització de serveis com les ambulàncies, la neteja o el 061.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La portaveu de CGT a l'Hospital de Bellvitge, Maribel Martínez, ha explicat que està cridada a la vaga tota la sanitat, tant la pública com la privada, ja que ha assegurat que els treballadors dels dos sectors estan «igual de precaritatzats i amb els mateixos mínims drets laborals». Els treballadors volen que les autoritats «els escoltin d'una vegada» i han afirmat que no volen ni ser superherois ni més cançons dedicades. «Volem canviar les condicions», han reivindicat.

Un ampli seguiment de l'aturada

Martínez ha confiat en un ampli seguiment de l'aturada, però ha afirmat que són conscients que, a la pràctica, serà «mínima» la gent que hi podrà participar perquè la sanitat «ja treballa en serveis mínims». «Gairebé ningú tindrà dret a vaga», ha dit. Els sindicats estan fent la mediació amb la Generalitat prèvia a la vega i precisament un dels punts de desacord són aquests serveis mínims, especialment en l'àmbit de les residències. Els convocants preveuen tallar la Via Laietana de Barcelona a l'alçada de la plaça de Jaume I el dimecres vinent i fer posteriorment una concentració a la plaça Sant Jaume cap al migdia.

Entre les seves reivindicacions hi ha posat fi als «contractes porqueria» i els salaris amb sous molt baixos, eliminar la privatització de serveis, reconèixer aquests serveis com a part del sistema de salut i dotar tots els àmbits de plantilles suficients, entre ells l'Atenció Primària que està assumint un percentatge molt alt de la feina per la pandèmia. També han criticat que alguns serveis, com l'atenció domiciliària, sigui considerada essencial «només quan els interessa» i que la campanya de vacunació no hagi arribat encara a tots els sectors exposats.


Comentaris

envia el comentari