Catalunya Diari

L'Hotel Nastasi de Lleida rep els primers pacients de l'Hospital Arnau de Vilanova

El departament estudia la possibilitat de poder utilitzar altres hotels o equipaments esportius de la ciutat

Imatge de la primera persona amb coronavirus traslladada de l'Hospital Arnau de Vilanova a l'Hotel Nastasi, el dia 2 d'abril de 2020.
Imatge de la primera persona amb coronavirus traslladada de l'Hospital Arnau de Vilanova a l'Hotel Nastasi | LleidaDiari.cat

El Departament de Salut ha començat a traslladar aquest dijous a l'Hotel del Nastasi de Lleidapacients amb coronavirus que es trobaven ingressats a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova. És el primer hotel de Lleida que acull malalts de covid-19 ingressats. El primer ha arribat a les 15.20 hores i està previst que s'hi traslladin fins al vespre un total de cinc malalts, ja que necessiten aproximadament una hora per traslladar cada pacient. Tot i això, la xifra podria augmentar en els pròxims dies en funció de les necessitats de l'hospital. Salut està estudiant la possibilitat de poder utilitzar també altres hotels o instal·lacions a la ciutat de Lleida com ara pavellons esportius perquè puguin acollir pacients d'hospitals de la Regió Sanitària de Lleida.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Professionals sanitaris descarregant material a l'Hostel Nastasi de Lleida, el dia 2 d'abril de 2020.
Professionals sanitaris descarregant material a l'Hostel Nastasi de Lleida. | LleidaDiari.cat

Abans de l'arribada de la primera persona amb coronavirus, s'ha dotat l'hotel de material sanitari, com ara bombones d'oxigen. Els malalts ingressats al Nastasi estaran atesos per personal sanitari voluntari. Aquest mateix dijous, Salut també ha iniciat el trasllat de malalts amb la covid-19 de l'Hospital Comarcal del Pallars a l'Hotel Segle XX de Tremp.

Segons les dades facilitades per Salut, aquest dimecres es trobaven ingressades 238 persones amb coronavirus a la Regió Sanitària de Lleida, D'aquestes, 151 estaven ingressades l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, 109 de les quals estables a planta i 42 a l'UCI. 39 es trobaven ingressades a l'Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, 30 de les quals a planta i 9 a l'UCI i unes altres 48 en llits de centres privats, totes estables a planta.

Imatge de la primera persona amb coronavirus traslladada de l'Hospital Arnau de Vilanova a l'Hotel Nastasi, el dia 2 d'abril de 2020.
Els professionals tarden una hora per traslladar a cada pacient. | LleidaDiari.cat

Opció de dormir a l'Hotel per als professionals sanitaris

Segons ha informat Salut, els professionals sanitaris que atendran els pacients traslladats a l'Hotel Nastasi tindran l'opció de dormir al mateix edifici, tot i que de moment, la majoria aniran a dormir a casa seva. Hi tenen una zona habilitada de descans, ja que faran torns de dotze hores. Així mateix, els pacients estan en aïllament i no poden rebre visites a l'hotel. Tots els professionals sanitaris, que depenen del Departament de Salut, desplegats a l'Hotel Nastasi s'han ofert per anar-hi de manera voluntària.


Comentaris

envia el comentari