Catalunya Diari

La covid cau a la quarta posició com a preocupació dels ciutadans

Segons el CIS, es redueix a la meitat el percentatge dels que veuen el coronavirus com un dels tres principals problemes

La covid-19 ha caigut a la quarta posició com a preocupació dels ciutadans i el percentatge dels que la situen com un dels tres principals problemes de l'Estat espanyol s'ha reduït a la meitat, segons el baròmetre d'octubre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS).

Fa un mes, un 24,7% dels enquestats considerava que el coronavirus era una de les tres principals preocupacions que tenia mentre que a l'octubre només ho diu un 10,5%. Només un 5,5% dels ciutadans situa la pandèmia com a principal problema quan al setembre un 12,3% encara deia que ho era.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge de dues infermeres preparant dosis de la vacuna al punt mòbil instal·lat a la plaça del Sortidor
La covid-19 cau a la quarta posició com a preocupació dels ciutadans i la crisi econòmica passa a ser la primera | LleidaDiari.cat

En l'anterior baròmetre el coronavirus estava en tercera posició

En l'anterior baròmetre, el coronavirus estava en tercera posició com a preocupació ciutadana.
En canvi, la crisi econòmica se situa com a principal problema seguit de l'atur. Un 30,5% dels enquestats veu els problemes econòmics com una de les tres principals preocupacions que té i per a un 15,8% és la primera.

Pel que fa a l'atur, la citen en el top 3 un 23,7% dels enquestats i un 13,2% com a primera preocupació. El tercer lloc l'ocupa la sanitat, que és citada com un dels tres principals problemes pel 20,9% dels ciutadans.

Avenç de la vacunació

Un 94,8% dels enquestats ja s'ha vacunat. Entre els no vacunats, un 56,4% no està disposat a immunitzar-se. Entre els arguments per a no fer-ho, el majoritari és que no es refia dels vaccins i per por a efectes secundaris.


Comentaris

envia el comentari