Catalunya Diari

Miki, sobre Eurovisió: «Per ser català, sembla que ja no pugui fer res per Espanya»

El cantant de Terrassa ultima els detalls per la Gran Final d’Eurovisió d'aquest dissabte a Tel Aviv
Miki Núñez
Miki Núñez, sobre la preparació per a Eurovisió: «Si pogués, afegiria tres horetes més per a poder dormir» | RTVE

Miki Núñez, ex-concursant d’'Operación Triunfo' i representant d’Espanya a Eurovisió, s’està preparant a Tel Aviv en els seus últims dies abans de la Gran Final del festival. Com el mateix cantant ha explicat a 'El Periódico', es manté immers en una dura rutina de treball de cara al pròxim dissabte a la nit.

 

'La venda', creat per Adrià Salas de 'La Pegatina', és el tema que el cantant català ha portat a la final eurovisiva, i ell aposta pel seu gran missatge: A part d’optimisme, demana que s’acabin amb els prejudicis. Tot i que el mateix Miki admet tenir-los, va posar un exemple molt clar que ha viscut en primera persona: «Només per haver nascut a Catalunya, ja existeix el prejudici que no podem fer res per Espanya». El jove de Terrassa ha estat criticat, tant quan va ser escollit com a representant d’Espanya per a Eurovisió, com durant tots aquests últims mesos de promoció, només per ser d’origen català.

 

 

Miki ha declarat al diari que el seu principal objectiu és quedar-se amb la gran satisfacció del treball ben fet. «Pot ser dic això per a traure’m pressió per si quedo l’últim... doncs no passa res!», ha afegit.

 

El cantant català durà a terme el seu últim assaig abans de la final eurovisiva el mateix dissabte a la tarda al Pavelló 2 de l’Expo Tel Aviv. Mentrestant, es manté en l’hotel on s’han concentrat junt amb tot el seu equip, situat al passeig marítim de la mateixa ciutat.

 

«És el més dur que he fet en la meva vida»

A causa del càlid clima de Tel Aviv i l’exposició a gran quantitat d’aires condicionats, Miki té reservat en la seva atapeïda agenda un seguit d’exercicis per a poder escalfar i cuidar la veu, perquè no hi hagi cap problema imprevist de cara al dissabte. A part, també es troba molt ocupat fent promociódel seu tema davant els mitjans i fans.

 

Com el mateix Miki ha assegurat, Eurovisió exigeix moltadedicació i disciplina: «això és la cosa més cansada que he fet en la història de la meva vida», tot i que ha afegit que també està sent una molt bona experiència.

 

Tot i el cansament acumulat, el passat dimecres ja va rebre per fi la visita de la seva família que li està donant molt de i ànims de cara a la final del festival, i com diu Miki: «Terrassa ha quedat buida!». Tampoc li falten missatges de suport dels seus companys i companyes d’'Operación Triunfo': El cantant explica que encara s’estan discutint entre ells per decidir en quina casa queden per a veure la final tots plegats.

 

Miki Nuñez i Adrià Salas a eurovisió
'La venda' és un tema que parla sobre no tenir prejudicis i va ser compost per Adrià Salas de 'La Pegatina' | EFE

 

El futur de Miki

Tot i que el cantant assegura que no li molestaria «afegir tres horetes més al dia per a poder dormir», no descarta seguir en el món d’Eurovisió després d’aquesta edició. «És un món que m’està agradant», i ara que ja ha vist com funciona des de dintre, li agradaria implicar-se en el futur en un nou projecte eurovisiu, sigui com a compositor o inclús com a intèrpret.

 

A més, Miki ha explicat a 'El Periódico' que abans d’embarcar cap a Israel, va poder enviar a Universal 22 cançons compostes per ell. A més de gravar el nou videoclip per al seu single, està a l’espera que després d’Eurovisió pugui reunir-se de nou amb ells per a decidir quins seran els 12 temes finals que formaran part del seu primer disc.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari