Catalunya Diari

Demanen als ajuntaments catalans que limitin els horaris d'estada a les platges

Alhora, la Generalitat vol que tothom gaudeixi de les platges, amb especial èmfasi en els nens, gent gran, famílies, convivents i persones amb limitacions»
La consellera Budó i el president Torra en una reunió al Palau de la Generalitat.
El consistoris municipals hauran de limitar els horaris d'accés a les platges | ACN

 

El Govern recomana als ajuntaments de municipis costaners que limitin el temps màxim d'estada en aquelles platges on es prevegi una afluència elevada de banyistes, així com dividir la platja per sectors per tenir un control més acurat de l'aforament. A més, es proposa també als consistoris que posin senyals a terra per distribuir l'espai i garantir una distància de seguretat d'almenys dos metres entre usuaris.

 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Aquestes són algunes de les recomanacions que recull el nou protocol per a la gestió dels usos i serveis associats a les platges per la covid-19 que ha aprovat aquest dissabte la Secretaria de l'Agenda Urbana i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat.

 

Aquestes i altres mesures estan pensades per a la fase 2 de desconfinament, quan ja es permet el bany i l'ús recreatiu de la platja. Algunes de les iniciatives ja les recollia el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) de divendres, que donava competència als ajuntament per poder impulsar aquests controls. Ara el Govern els recomana que ho facin a través d'aquest protocol.

 

Franges horàries

El document ha estat elaborat amb l'assessorament de tècnics del Departament de Salut i del Departament d'Interior (Protecció Civil de la Generalitat) en el marc del PlaPROCICAT per malalties emergents. A més de les recomanacions pel que fa a temps i distàncies, el protocol recull també obre la porta a que es puguin establir franges, torns o zones per grups d'usuaris.

 

En aquest sentit, el protocol recomana als ajuntament organitzar la gestió de les platges «de la forma més equitativa possible» per a tots els col·lectius d'usuaris «perquè tota la gent en pugui gaudir, amb especial èmfasi en els nens, gent gran, famílies, convivents i persones amb limitacions».

 

Els ajuntaments també hauran de vetllar perquè la pràctica d'activitats esportives es desenvolupi individualment i sense contacte físic, així com perquè els responsables de negocis vinculats amb la pràctica esportiva netegin i desinfectin els aparells abans de cada ús. També hauran de garantir que el personal de socorrisme disposi d'equips de protecció.

 

Pel que fa a espais comuns, com ara dutxes o lavabos, el protocol estableix que els ajuntaments n'han de permetre l'ús tot reforçant la neteja i desinfecció. En el cas dels lavabos, l'ocupació màxima dels lavabos serà d'una persona, excepte en casos on els usuaris necessitin assistència.Comentaris

envia el comentari