Catalunya Diari

Denuncien que hi ha funcionaris del Parlament que ja no hi treballen i encara cobren

La presidenta de la cambra afirma que el règim de llicència per edat ja s'ha corregit, però que es manté la figura

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha assegurat que no té responsabilitats sobre els sous que cobren funcionaris sense treballar a la cambra, destapats pel diari 'Ara'. Borràs ha afirmat aquest dilluns a TV3 que ja s'ha «corregit» el règim de «llicència per edat», al qual es poden acollir els funcionaris de més de 60 anys i que en porten més de 15 a la cambra fins a la jubilació.

El Parlament paga 1,7 MEUR anuals a treballadors que ja no hi treballen des del 2008, quan es va instaurar la figura. L'actual Mesa, després que l''Ara' fes la petició a l'abril, ha introduït reformes que es van aprovar a la darrera reunió del 2021 per modificar la llicència de la figura, que es manté, i contribuir a la «contenció econòmica» de la cambra.

Borràs ha justificat així que no s'elimini la llicència d'edat, perquè s'ha hagut de negociar amb els treballadors i treballadores de la cambra, que ara s'hi podrien acollir. La presidenta ha afirmat que hi ha hagut «tensió» sobre el tema, i que la reforma de la Mesa, acordada per unanimitat, no es podrà aplicar amb efectes retroactius.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, a la sessió de control al Govern del Parlament
Borràs assegura que no té responsabilitats sobre els sous que cobren funcionaris sense treballar al Parlament | LleidaDiari.cat

Funcionaris de més de 60 anys

El diari 'Ara' explica en exclusiva una figura del Parlament que permet a funcionaris de més de 60 anys continuar cobrant el sou durant 5 anys fins a arribar a la jubilació: «El Parlament paga 1,7 milions d'euros l'any a funcionaris que ja no treballen». En la portada el rotatiu explica que la mesura, exclusiva de la cambra i de la qual es beneficien 21 treballadors, és vigent des del 2008. La fotografia principal és per al tenista Djokovic caminant amb els seus col·laboradors per l'aeroport de Melbourne després de ser expulsat d'Austràlia.


Comentaris

envia el comentari