Un treballador de l’Agència Tributària denuncia ordres de no atendre en català

Un treballador d'Hisenda ha volgut denunciar l'avís que havia rebut la plantilla indicant la restricció   | Cedida

 

Els treballadors de l'Agència Tributària han rebut ordres de «no oferir mai» l'opció de ser atès en un idioma cooficial, per la qual cosa no oferiran atenció telefònica en català, tal com denunciava un treballador a la Plataforma per la Llengua. Ho explica RAC 1, recordant que la mateixa entitat ja va denunciar el 2017 que s'havia eliminat l'opció d'escollir el català en les consultes per la campanya de la renda.

 

El treballador ha procedit a fer la denúncia després de rebre a través de la intranet de l'Agència Tributària un avís on s'ordenava a la plantilla que només es consideraria l'opció d'atendre en català si el contribuent a l'altra banda del telèfon insistia explícitament a utilitzar aquesta opció. «No l'oferirem mai perquè en sol·licitar la cita no és possible escollir un idioma cooficial», apunta el denunciant.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Plataforma per la Llengua ha fet comprovacions

La Plataforma per la Llengua ha comprovat, segons l'emissora citada, que el contribuent que vol ser atès en català tampoc pot, ja que no se li garanteix l'atenció en aquesta llengua en cap moment de la connexió telefònica. En diverses trucades de prova, els operadors han deixat clar a l'entitat que no era viable desviar-los a cap departament que els pogués atendre en català, fet que l'entitat considera discriminatori i «una nova mostra que l'Estat discrimina els catalanoparlants»

 

 

«Paguem impostos a Hisenda però som tractats com a ciutadans de segona, no tenim els mateixos drets que els castellanoparlants. Ja n'hi ha prou». Són paraules d'Òscar Escuder, president de la Plataforma. «Denunciarem aquesta situació davant el Comitè d'Experts del Consell d'Europa, que avalua el compliment de la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries», afegia.