Catalunya Diari

El Departament de Salut prohibirà fumar a les terrasses i a les parades d'autobús a Catalunya

Salut ja va anunciar a principis del mes passat que estava treballant en una nova llei d'addiccions

La nova llei d'addiccions podria prohibir fumar a les terrasses | Terrazeo

L'increment del consum en els últims anys per part de la població jove ha posat en alerta als experts i, per aquest motiu, s'han creat noves mesures que entraran en vigor la propera tardor. El Departament de Salut ja va anunciar a finals de maig, i coincidint amb el 'Dia Mundial Sense Tabac' que estava treballant en una nova llei d'addiccions que té la intenció de prohibir fumar a l'interior dels vehicles privats, exterior de parades de transport públic i en instal·lacions esportives a l'aire lliure.

Ara, però, a més a més, l'Agència de Salut Pública de Catalunya ha anunciat que es prohibirà fumar també en les terrasses i en tots aquells llocs on qualsevol persona es vegi obligat respirar el fum del tabac, segons informa el mitjà 'La Vanguardia'.

Tot i que en la nova llei d'addiccions ja hi havia un apartat destinat a la revisió de terrasses en la qual feia referència a una campanya intensiva per reforçar el compliment de la llei del tabac vigent intensificant-ne els controls. També està previst que s'inclogui un apartat de noves limitacions al tabac i es farà una campanya adreçada als joves per conscienciar-los sobre com afecta a la salut el tabac .

S'espera aprovar l'any que ve

S'espera que aquesta llei estigui llesta en un any i es pugui aplicar el 2020, tot i que el secretari de Salut Pública, Joan Guix, ja va dir que era complicada l'aplicació a curt termini per haver-hi molts termes a negociar «es tracta d'una llei molt ambiciosa i no pot fer-se d'un dia per l'altre». No obstant això, es va mostrar preocupat per la necessitat de noves mesures després d'afirmar que és el «principal factor de risc per a la salut de les persones», de fet, segons el Departament de Salut, el consum de tabac provoca 26 morts cada dia a Catalunya i unes 9.500 a l'any.

També et pot interessar...


Comentaris
Beatríz vazquez
Veo absurdo eso que no dejen fumar en las terrazas con eso solo lograran el cierre de muchos negocios de hostelería .
edu
Si, sobretot, aneu amb compte, que el fum del tabac es " la fi del mon ", que sera el següent, que mes ens poden prohibir?? Patetic !!! :-( També és dolent olorar la pudor de aixella del del costat, però d'això ningú diu res.
Iry
Si importa tanto salud de la gente porque no prohíben la venta de tabaco?

envia el comentari