Catalunya Diari

L'Estat deriva a Catalunya 10 dels 230 refugiats afganesos que ja han entrat en el circuit d'acollida

El País Valencià (37), Múrcia (34) i Madrid (32) són les comunitats que reben més persones

Els afganesos arribats a Espanya en les darreres hores ja han començat a entrar al circuit d'acollida del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions. Dels 289 col·laboradors espanyols, ja s'han derivat 230. D'aquests, una desena són a Catalunya.

Les comunitats que més afganesos han acollit fins al moment són el País Valencià (37), Múrcia (34) i Madrid (32). També han rebut refugiats les comunitats d'Aragó, Castella la Manxa, Castella i Lleó, Navarra i País Basc. S'espera que aquest dimarts es derivin els 59 restants.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En les darreres hores també han arribat a Torrejón de Ardoz 145 persones del contingent de col·laboradors europeus i 132 del contingent americà, a més de els 260 refugiats que han aterrat aquest mateix dilluns.

Pla general de l'arribada a Madrid del primer avió militar amb una cinquantena d'evacuats de l'Afganistan
L'Estat deriva a Catalunya 10 dels 230 refugiats afganesos que ja han entrat en el circuit d'acollida | LleidaDiari.cat

302 són dones i 264 són homes

El ministre José Luis Escrivá celebra que els col·laboradors espanyols hagin estat ubicats en places del sistema d'acollida en un termini «molt breu» de temps. L'objectiu recorda, és que no estiguessin més de tres dies a la base temporal de Torrejón, i s'està aconseguint que no s'hi estiguin més de dos.

De les 566 persones ateses fins a aquest dilluns, al marge del 260 que acaben d'aterrar, 302 són dones i 264 són homes. Per edats, hi ha 328 adults i 238 menors.


Comentaris

envia el comentari