Catalunya Diari

Desenvolupen un nou servei de teleassistència avançada per a gent gran

El sistema facilita demanar ajuda dins i fora de casa, o avisar els familiars mitjançant una alarma al mòbil

Un projecte de la cooperativa Suara i SeniorDomo - una empresa emergent que rep el suport de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) – ha desenvolupat un nou servei de teleassistència avançada per a gent gran que permet fer un seguiment continu i preventiu.

Es tracta d'un sistema que permet demanar ajuda dins i fora de casa, o avisar de seguida els familiars mitjançant una alarma que els arriba al mòbil. Consta d'un rellotge amb mans lliures, una sèrie de sensors que s'instal·len a la llar i una aplicació per al mòbil.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge de les mans d'una persona de la tercera edat
Desenvolupen un nou servei de teleassistència avançada per a gent gran | Pixabay

Protegir l'usuari «les 24 hores del dia»

Segons el fundador de l'empresa, Ángel Puertas, el servei de teleassistència presentat permet protegir l'usuari «les 24 hores del dia» i pot instal·lar-lo la mateixa família a la llar sense necessitat que hi vagi un professional. «Hem creat una solució tecnològica molt fàcil d'utilitzar enfront d'altres serveis similars», ha apuntat.

SeniorDomo té el suport de Hubbik, la plataforma d'impuls a l'emprenedoria de la UOC, i la inversió d'Invergy, l'instrument d'inversió de la Universitat. Va ser també un dels projectes guanyadors de l'edició del 2019 del programa anual d'emprenedoria SpinUOC.


Comentaris

envia el comentari