Catalunya Diari

Detectats 145 positius entre estudiants catalans que han fet viatges de final de curs

Els alumnes es van desplaçar a Menorca, Mallorca, Tenerife i dins de Catalunya

El Departament de Salut ha comunicat aquest dissabte que s'ha elevat a 145 el nombre de positius entre estudiants catalans que s'han contagiat de Covid-19 després de fer diversos viatges de final de curs a Menorca, Mallorca, Tenerife i Catalunya.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els equips d'atenció primària s'estan encarregant de cribrar els contactes estrets en tots els casos detectats. Els brots detectats consten de casos poc simptomàtics o sense símptomes, de manera que cal dur a terme un bon estudi epidemiològic que necessita cert temps.

Pla tancat d'una jove mentre li fan una PCR durant una jornada de cribratge massiu
Segueixen pujant el nombre de positius entre estudiants a Catalunya   | ACN

Brots a Mallorca, Menorca, Tenerife i Catalunya

Respecte a les Illes Balears, el brot més preocupant i el que té un nombre més elevat de positius és el de Menorca, que es manté amb 57 positius i 262 contactes estrets, les mateixes dades que va fer públiques Salut divendres al vespre. Respecte al brot de Mallorca, els estudiants catalans que han donat positiu s'eleven a 44, amb 593 contactes estrets.

D'altra banda, Salut també ha informat de 27 positius corresponents a un grup d'estudiants de Deltebre que van fer un viatge de fi de curs a Tenerife, i de 17 joves contagiats d'un grup d'estudiants de la Catalunya Central que van fer un viatge de fins de curs dins de Catalunya

Segons ha explicat el Departament de Salut a través d'un comunicat, l'Agència de Salut Pública de Catalunya i l'Agència de Salut Pública de Barcelona estan estudiant brots relacionats amb viatges de final de curs a l'illa de Mallorca que es van fer entre l'11 i el 20 de juny. Del total de 44 diagnosticats, 28 corresponen a joves de la regió sanitària de la Catalunya central, 14 a la de Barcelona ciutat, un a la de les Terres de l'Ebre i un altre a la de Girona.


Salut demana responsabilitat i que les persones que hagin fet un viatge d'aquestes característiques que siguin curoses en el seguiment de les mesures de protecció contra la covid-19, estiguin atents a possibles símptomes relacionats amb la malaltia i col·laborin amb els serveis de vigilància epidemiològica en la investigació dels brots. De fet, Salut remarca que aquests són brots «complexos», amb un gran nombre de contactes a investigar.

Salut ha fet una crida a tota la població, i en especial als col·lectius no vacunats, a actuar «de forma responsable i a respecte les mesures».


Comentaris

envia el comentari