Detecten a Catalunya 4 infectats de Covid-19 que havien rebut les 2 dosis de la vacuna

L’Hospital de Can Ruti, situat a Badalona, ha registrat casos de contagi de coronavirus en quatre persones que havien rebut les dues dosis de la vacuna. En una entrevista a 'El Món', de 'RAC1', el doctor Bonaventura Clotet ha relatat que es tracta d'infeccions molt lleus, però una càrrega viral molt alta. Destaca, a més, que una persona immunitzada pot infectar-se i seguir contagiant. 

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Segons el cap de Malalties Infecciones, la vacunació no presenta el final de la pandèmia, tot i que, òbviament, representa un gran avanç. Així, té clar que caldrà revacuna la població en funció de la durada de la immunitat de cada vacuna i de l'eficàcia d'aquesta en les diferents i més agressives variants del virus. En aquest sentit, a més, apunta que la soca de Sudàfrica pot obligar que la gent es vacuni amb més assiduitat. 

 

«És probable que, si la variant sud-africana es va estenent, calgui vacunar més sovint o adaptar els models de vacuna. No és seriós pensar que quan estiguem vacunats ja haurà passat tot», assenyala el metge.  El doctor Clotet, paral·lelament, ha explicat també que «hi ha molts casos de reinfecció» i per això es treballa en fàrmacs que previnguin les formes greus del covid.

 

«S’estan desenvolupant fàrmacs molt potents per tractar els no vacunats o els vacunats que tinguin alguna infecció, així com els reinfectats, que es van contagiar fa sis mesos i es tornen a infectar, que en són molts», afegeix.

 

Una quarta onada és inevitable

Sobre una possible quarta onada, el metge ho veu inevitable. A més, es mostra preocupat perquè la variant britànica, la que ara és més predominant, és molt més infecciosa que la comuna i, per això mateix, és molt més difícil d'erradicar. Amb tot, cal dir, espera que la gent estigui conscienciada i demana «un vot de confiança». «Ens hem de preparar per a un altre rebrot», indica. 

 

Finalment, el doctor ha conclòs que és important generalitzar l’ús de les proves d’antígens ràpides: «Per què estem trigant tant a normalitzar l’ús del test ràpid? És un error no fer-ne. Als restaurants tothom se n’hauria d’haver fet abans».