Catalunya Diari

Detecten dos casos de la variant índia de la Covid-19 a Catalunya

Una de les persones contagiades havia viatjat recentment al país asiàtic, mentre que Salut investiga l'origen del segon cas

La variant índia de la Covid-19 ja ha arribat a Catalunya, detectant-se almenys dos casos d'aquesta soca. Ho ha explicat aquesta tarda el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha assenyalat que la detecció d'aquests casos «és normal» perquè aquesta variant «està a tots els països del nostre entorn, també hi ha hagut casos en territori espanyol».

Un dels casos detectats correspon a una persona que havia viatjat recentment al país asiàtic, mentre que les autoritats sanitàries investiguen ara l'origen del segon cas. Ara com ara, s'està estudiant aquesta soca índia, sense que s'hagi detectat que sigui més greu que la resta de variants.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La situació de la variant índia a la resta d'Espanya

Els dos casos de la variant índia del coronavirus que s'han detectat a Catalunya se sumen als que ja s'han confirmat en altres comunitats autònomes espanyoles. Així, ara com ara, hi ha un cas confirmat de la soca índia a Extremadura, concretament en un estudiant internacional de màster. Així mateix, a Galícia, s'han detectat set casos positius d'aquesta variant entre els tripulants del vaixell Prometheus Leader. D'aquests set, quatre d'ells estan hospitalitzats, un d'ells a l'UCI.

Així mateix, als ports de València i Bilbao hi ha bloquejats diversos vaixells amb tripulants contagiats de Covid-19, tot i que encara està en estudi si és per la variant índia. A la capital valenciana, hi ha 13 mariners de dos vaixells que han donat positiu i que estan confinats i sota control de les autoritats sanitàries. Pel que fa al port basc, tres tripulants del vaixell Stavanger Pearl, dos d'ells de nacionalitat índia, també han donat positiu i es troben aïllats.

Finalment, les autoritats sanitàries de les Illes Canàries estan estudiant el cas d'un infectat per si ho està amb la variant índia. L'home viatjava en un petrolier i està ingressat a l'Hospital Universitari Doctor Negrín de la capital canària.


Comentaris

envia el comentari