Catalunya Diari

Detecten una síndrome postcovid als nens: 100 menors ingressats cada setmana

La malaltia està causant preocupació entre els sanitaris

Imatge d'una pediatra amb un nen, els dos amb mascareta
La síndrome afecta un de cada 5.000 menors | iStock

Preocupació al Regne Unit. La pandèmia continua causant estralls a Gran Bretanya i, per sinó n'hi haguera suficient, al voltant de 100 nens i nenes ingressen cada setmana als hospitals amb la síndrome multisistèmica inflamatori pediàtric (PIM-TS). Segons recull Telecinco al seu portal web, es tracta d'una malaltia estranya relacionada amb el coronavirus, que es desenvolupa després de superar el virus i -atenció- afecta un de cada 5.000 menors.

Els casos d'infants ingressats al Regne Unit amb aquesta malaltia s'ha disparat en els últims mesos. Concretament, els casos s'han triplicat des del passat mes d'abril. La causa de l'increment de la malaltia, segons Hermione Lyall, experta en malalties infeccioses en nens i nenes i directora clínica de serveis per a infants a l'Imperial College Healthcare NHS Trust a Londres, és la nova variant britànica del coronavirus. L'augment de la presència d'aquesta soca ha provocat una densitat més gran de casos a Londres i al sud-est del país britànic, que és la zona justament on s'han disparat els ingressos de nens amb PIMS-TS.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La malaltia en qüestió causa inflamació als vasos sanguinis i pot provocar danys mortals al cor. Sense anar més lluny (i sempre segons recull 'The Guardian') dos menors ja han perdut la vida a causa d'aquesta malaltia. Ara mateix, existeix certa alarma al Regne Unit amb aquesta malaltia postcovid i els pediatres ja avisen sobre una PIMS-TS que cataloguen com a «molt preocupant».

Frenar la nova soca, la prioritat britànica

No existeix una altra lluita: els britànics es troben davant els que, segurament, són els dies més decisius que recorden. La nova variant de la Covid-19, que segons va reconèixer Boris Johnson és «més mortal que la variant comuna», preocupa molt als experts i la situació dels hospitals comença a ser complicada. Per tot això, el Regne Unit va informar el passat divendres que prendrà mesures molt més severes amb els viatgers.

A partir del 15 de febrer, Anglaterra requerirà als viatgers que arribin des dels punts més complicats de la pandèmia que es posin en quarantena en un allotjament aprovat pel govern. És a dir, el Regne Unit obligarà a confinar-se en hotels, hostals o altres centres assignats a tots aquells viatgers que arribin al país. 

«Davant les noves variants, és important que el govern continuï prenent les mesures necessàries per protegir a les persones i salvar vides. Amb una presència policial més gran als aeroports i més controls físics per assegurar-nos que les persones s'aïllin per si mateixes, estem prenent mesures decisives», van dir. En aquesta línia, el govern assegura que ja està en negociacions per poder utilitzar hotels a prop dels restaurants i ports.


Comentaris

envia el comentari