Catalunya Diari

Dos joves catalans rebran entrenament a la NASA

L'ambaixada nord-americana ha seleccionat a vuit joves espanyols per a celebrar els 50 anys de l'arribada a la lluna
NASA
Els vuit joves han estat seleccionats entre 712 candidatures | Twitter (@Aj_Ripoll)

Miquel Belda Vall, un alumne del col·legi Vedruna de Ripoll, i la jove Noah Vendrell, de Santpedor, Bages, són dos dels vuit estudiants espanyols seleccionats per rebre un entrenament espacial a la NASA aquest estiu a Alabama. Els dos joves han participat en un concurs de l'ambaixada dels Estats Units a Madrid, convocat amb l'objectiu de commemorar els cinquanta anys de l'arribada de l'home a la Lluna, el 21 de juliol de 1969.

 

«Futura elit de la ciència i la tecnologia»

En Miquel i la Noah han estat escollits entre 712 candidatures de joves d'entre 15 i 17 anys. Els escollits són «segurament la futura elit de la ciència i la tecnologia espanyoles», tal com indica l'ambaixada en les seves bases del concurs, ja que les places estaven pensades per a joves que fossin bons estudiants de ciències amb habilitats especials de tecnologia, física i matemàtiques, a més de dominar la llengua anglesa.

 

 

Estança de vuit dies amb despeses pagades

Els vuit seleccionats podran gaudir de l'entrenament dels dies 3 a l'11 d'agost a l''Advanced Space Academy' de 'Space Camp', a Huntsville, Alabama, amb totes les despeses pagades.

 

Després de fer pública la selecció, el cònsol dels Estats Units a Barcelona, Robert Riley, va rebre a en Miquel i la Noah per a felicitar-los per haver aconseguit dues de les beques, i també per a començar amb la gestió d'alguns dels tràmits.

 

NASA
Els dos joves catalans ja han assistit al consolat de Barcelona per a iniciar tràmits | Twitter (@Aj_Ripoll)

 

Vuit seleccionats espanyols en total

Els restants sis estudiants han estat Maria Álvarez, de l'institut El Palmeral, d'Almeria; Amanda Coso, de l'institut Cervantes, de Madrid; Laurentiu-Ioan Dragan, de l'institut Vicente Aleixandre, de Pinto (Madrid); Gerard Mendoza, del complex educatiu Mas Camarena, de Bétera (València); Laura Rojo, del col·legi San Pedro i San Felices, de Burgos; i Juan Carlos Saavedra, de l'institut San Diego, d'Alcalá de Puerto del Rosario (Fuerteventura). L'ambaixada també ha designat dos suplents per si haguessin de lamentar alguna baixa, de Màlaga i Càceres.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari