Catalunya Diari

Una dosi de les vacunes de Pfizer o AstraZeneca redueix en un 80% el risc d'hospitalització

Un estudi del servei de salut pública anglès apunta que els vacunats eviten patir símptomes en fins el 73% dels casos

Pla detall d'una dona rebent la vacuna al Palau Firal de Manresa
Una sola dosi de les vacunes de Pfizer o AstraZeneca redueix en un 80% el risc d'hospitalització per covid-19 | LleidaDiari.cat

Una sola dosi de les vacunes de Pfizer o AstraZeneca redueix en un 80% el risc d'hospitalització per covid-19, segons un estudi del servei de salut pública d'Anglaterra presentat aquest dilluns.

Els vacunats eviten tenir símptomes de covid-19 quatre setmanes després de la primera dosi entre el 57% i el 61% dels casos si han rebut la vacuna de Pfizer i entre el 60% i el 73% amb el vaccí d'Oxford-AstraZeneca. La investigació també apunta que la vacuna de Pfizer permet reduir en un 83% les morts per covid-19 entre la població de més de 80 anys. A més, l'estudi apunta que els contagis amb símptomes en els majors de 70 es redueixen a partir de les tres setmanes de rebre la primera dosi de qualsevol de les dues vacunes.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El Regne Unit és un dels països que més ha accelerat el programa de vacunació

El Regne Unit és un dels països que més ha accelerat el programa de vacunació contra la covid-19, i ja té més d'un terç de la població vacunada amb la primera dosi, uns 20 milions de persones.
Les dades de l'estudi presentat aquest dilluns, i que es publicarà formalment en els dies vinents, indiquen que les vacunes «funcionen i són altament efectives al protegir la gent contra una malaltia greu, per evitar l'hospitalització i per evitar morts».

En un comunicat, el servei de salut pública anglès assegura que l'estudi té dades esperançadores, però insta la població a mantenir les precaucions perquè encara no es té informació sobre com les vacunes poden arribar a reduir el risc de contagiar de covid-19 a una altra persona. El govern britànic ha assegurat en una roda de premsa per presentar les dades que l'informe avala la seva decisió d'allargar fins a les dotze setmanes el període entre la primera i la segona dosi de la vacuna.


Comentaris

envia el comentari