Catalunya Diari

El Congrés tomba els pressupostos de Pedro Sánchez

La negativa del PDeCAT i ERC als pressupostos generals de l'Estat ha resultat clau | El 'no' dels partits sobiranistes se suma als vots de PP i Ciutadans

Pedro Sánchez es veu obligat a convocar eleccions | CatalunyaDiari.cat

El Congrés ha tombat els pressupostos de Pedro Sánchez. Després de la negativa dels grups independentistes per aprovar-los ja s'esperava que això portes a Sánchez a suspendre els pressupostos. Ara, s'obre una nova fase de la legislatura que derivarà, amb quasi total seguretat, en la convocatòria d'eleccions anticipades.

El 'no' dels partits sobiranistes, d'altra banda, se suma als vots de PP i Ciutadans. Els diputats han sostingut les esmenes a la totalitat dels pressupostos presentades per PP, Ciutadans, ERC, PDeCAT, Foro Asturias i Coalició Canaria. Les votacions negatives han sumat 191, davant dels 156 vots per mantenir els pressupostos, el qual ha tombat definitivament la proposta.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!
Congrés dels Diputats
Els pressupostos de Pedro Sánchez s'han vist tombats per la negativa dels grups independentistes | CatalunyaDiari.cat

 

L'única esperança del PSOE

L’únic que podia esperar el govern era que els partits independentistes rectifiquessin a últim moment i es posicionessin a favor dels pressupostos. Finalment els partits sobiranistes han mantingut el seu ‘no’ davant de la negativa de l’Ejectiu per negociar el dret d’autodeterminació.

Un cop tombats els pressupostos l’única via és convocar noves eleccions, el que farà que Sánchez vegi truncades les seves intencions de ser president fins a exhaurir el mandat, l’any 2020. Una de les opcions que sí que tindria el govern és prorrogar els comptes de Mariano Rajoy, però això no beneficiari al partit.

Ara, s'estarien estudiant les possibles dates per aquestes noves eleccions, els dies que sonen amb més força són: el 14 d'abril i el 28 del mateix mes. S'aposta amb més força per la segona opció, ja que la primera coincidiria amb el dia de Rams. 

Tardà creu que és un gran error

El portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha donat la seva opinió sobre la convocatòria d’eleccions, i és que creu que forma part d’una estratègia, per això si es tria aquesta primavera com a data «serà perquè Sánchez haurà conclòs que és el millor moment pels seus interessos, cosa que es legitima». Tardà ha aprofitat també per subratllar que «és un gran error que una part de l’esquerra espanyola s’espanti» davant de les forces independentistes catalanes.

 


Comentaris

envia el comentari