Catalunya Diari

Educació confirma un total de 115 estudiants i professors infectats de Covid-19 a Catalunya

El departament ha fet públic aquest dimarts el primer balanç posterior a la tornada a classe

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, al costat del director general de Professorat, Ignasi García Plata
Educació ha informat d'un total de disset grups confinats als centres educatius | cedida

El departament d'Educació ha compartit aquest dimarts al migdia la situació que es viu en aquests moments als centres escolars de tot Catalunya, que van obrir ahir, 14 de setembre.

En aquest sentit, el departament encapçalat per Josep Bargalló té constància d'un total de disset grups confinats per sospita de coronavirus: D'aquests, hi ha 115 alumnes i professionals que han donat positiu a les proves realitzades, i 275 professors i 338 estudiants que es troben en aïllament a l'espera del seu resultat. Així, per ara es confirmen un total de 70 professionals de l’educació i 45 alumnes contagiats per coronavirus a Catalunya.

Alguns centres ja van tancar les portes abans del començament del curs escolar per prevenció. Entre aquests casos es troba una escola de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) i un altre centre educatiu de Montellà i Martinet (Cerdanya), on no han començat les classes per un positiu entre els professorats.

Diversos centres educatius tancats a Catalunya

En aquesta línia, una llar d’infants de Barcelona que comptava amb 20 alumnes ha hagut de tancar novament després d’un positiu entre l’alumnat. Segons explica Ana de Vega, directora del centre, un nen va començar a trobar-se malament durant una classe el passat dimecres, raó per la qual va ser enviat a casa. Dies després, els pares van informar que el seu fill havia donat positiu en Covid-19.


Segons ha informat Salut aquest dimarts al migdia, actualment hi ha quatre centres educatius a Catalunya tancats. A banda de la Llar d'Infants Petit Montessori del barri de les Corts de Barcelona, l'escola de Montellà i Martinet i el de Sant Vicenç dels Horts no van poder obrir les portes ahir per qüestions relacionades amb la Covid-19. Per una altra part, hi ha un col·legi de Terrassa que s'ha vist afectat per una plaga de vespes. La previsió és que aquestes darreres tres escoles puguin iniciar el curs durant aquesta setmana.


Comentaris

envia el comentari