Catalunya Diari

Educació insisteix que el tancament de les escoles «no està sobre la taula»

Sí que es contemplen mesures en les formacions d'educació postobligatòria

Pla mitjà d'alumnes de 4t d'ESO de l'institut Martí i Franquès de Tarragona en filera i amb mascareta durant la presentació al pati
Educació insisteix que el tancament de les escoles "no està sobre la taula" però sí mesures en la postobligatòria | LleidaDiari.cat

El director general de Centres Públics del Departament d'Educació, Josep Gonzàlez Cambray, ha assegurat que el tancament dels centres educatius «no està sobre la taula» ara mateix. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha insistit en l'aposta per mantenir la presencialitat i, en cas que no hi hagi alternativa, ha garantit que serà «l'últim que es tancarà».

En canvi, ha reconegut que sí està sobre la taula estendre el sistema d'educació híbrida o altres mesures en la postobligatòria, ja que el comportament del virus és diferent entre adolescents que entre nens. En aquest sentit, el secretari de Salut, Marc Ramentol, ha dit que la presencialitat a l'escola s'ha de poder mantenir «fins a les últimes conseqüències».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les xifres indiquen que la transmissió es produeix fora dels centres educatius

Tant Cambray com Ramentol han defensat que les xifres de què disposen des de l'inici de curs indiquen que la transmissió es produeix fora dels centres educatius i que la taxa de positivitat és inferior en el col·lectiu d'edat pediàtrica. Amb l'empitjorament de la situació, Cambray ha reconegut que també augmentaran els casos a les escoles i instituts però ha insistit que això voldrà dir «que la covid entra a l'escola a través de la presència a la comunitat».

Pel que fa a l'etapa postobligatòria, Cambray no ha descartat «cap escenari en funció de com evolucioni la pandèmia», tot i que ha assegurat que la voluntat és allargar la presencialitat «el màxim possible». El secretari ha dit que el sistema educatiu no viu aïllat de la comunitat i que per això es prendran mesures segons les decisions que vagi prenent Salut i el Govern.

Budó obre la porta per primera vegada a tancar escoles

Malgrat l'anunci d'aquest dilluns, cal recordar que la portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, va assegurar el passat dissabte que un confinament domiciliari com al mes de març «és una possibilitat» i que «probablement» comportaria el tancament de les escoles. «El tema del confinament domiciliari està present en els debats. És una possibilitat a tenir en compte en funció de l'evolució de les dades epidemiològiques i del criteri de les autoritats sanitàries», va reconèixer Budó aquest dissabte als micròfons del 'Via Lliure' de Rac1.

«No està previst de manera immediata, però no podem fer cap afirmació categòrica», ha apuntat la portaveu del Govern, que també ha justificat la necessitat de l'estat d'alarma a Catalunya «com un paraigües legal» per decretar un toc de queda nocturn.


Comentaris

envia el comentari