Catalunya Diari

Educació no descarta l'ús de la mascareta a classe en alumnes majors de 10 anys

La mesura s'aplicaria en funció de la situació epidemiològica de cada zona

Dona amb mascareta
La mascareta podria utilitzar-se a classe en el cas d'alumnes majors de 10 anys. | Europa Press

El Departament d'Educació no descarta recomanar l'ús de les mascaretes a alumnes i professors també quan estiguin a la seva classe, és a dir, en el seu grup estable de convivència. Hores d'ara, l'han de fer servir sempre excepte en els grups estables, però des del departament sospesen fer aquesta recomanació en funció de la situació epidemiològica del territori on es troba cada centre. La mesura s'aplicaria per a edats superiors als 10 anys.

«No ens podem permetre una generació amb una desconnexió constant de l'escola»

Aquest ha estat un dels titulars que ha deixat aquest dijous, 13 d'agost, la presentació del protocol de gestió de casos de covid-19 a les escoles de Catalunya que ha encapçalat el titular d'Educació, Josep Bargalló. El conseller ha explicat que «no ens podem permetre una generació amb una desconnexió constant de l'escola», premissa a partir de la qual s'ha desenvolupat el protocol.

Al seu torn, Josep González-Cambray, director general de Centres Públics de la Generalitat, ha detallat que els alumnes no podran accedir a les escoles si es troben a més de 37,5ºC de febre, si tenen símptomes recents de covid, si es troben en aïllament per ser contactes de positius, si es troben esperant resultats de PCR —que es comprometen a donar en 24 hores—, si conviuen amb un positiu o si es troben en quarantena per algun positiu en el seu grup estable de convivència a classe. A més, s'ha assegurat que quan hi hagi un positiu en un grup-classe, es practicarà la prova PCR a la resta de l'alumnat.

4,5 MEUR del Ministeri d'Educació cap a Catalunya

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dijous el repartiment a les Comunitats Autònomes dels 40 milions d'euros del programa PROA+ per als centres educatius amb alumnat més vulnerable de Primària, ESO i Batxillerat. Catalunya rebrà 4.516.098 euros i és la segona CCAA que més fons rebrà després d'Andalusia.

El programa respon a l'emergència educativa del curs 2020-2021 provocada pel coronavirus i té com a un dels objectius garantir que es donen les condicions de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries. El Consell de Ministres del 21 de juliol va aprovar aquesta distribució entre les autonomies.


Comentaris

envia el comentari