Catalunya Diari

Educació diu que ara «no està sobre la taula» retirar la mascareta als patis

El Departament recomana fer els actes de Nadal amb l'element de protecció i preferiblement als patis

El Departament d'Educació ha allunyat la possibilitat de retirar ara la mascareta als centres educatius, tampoc al pati, com havia recomanat el consell assessor del Govern sobre covid.

La secretària general d'Educació, Patrícia Gomà, ha apuntat que quan es va fer aquest informe la situació de la pandèmia era més positiva, tant a la societat com als centres, i per això ha dit que el que s'ha de fer és demanar als centres que continuïn amb la «prudència» i mantinguin «estrictament» les mesures d'autoprotecció.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En aquest sentit, Educació ha fet arribar als centres les indicacions de cara a les celebracions de Nadal, que aposten per la mascareta i prioritzar els actes als patis i l'aire lliure.

Pla curt d'un alumne al pati de a l'escola Bufalà el primer dia de curs
Educació diu que ara "no està sobre la taula" retirar la mascareta als patis perquè la pandèmia ha empitjorat | ACN

 

Els escolars més joves no estan vacunats

Gomà ha apuntat també que la mascareta, obligatòria a partir dels sis anys, depèn d'una normativa estatal. En tot cas, ha insistit que en un moment d'evolució positiva es podia pensar que s'anava cap a aquesta retirada de la mascareta, als patis primer, però que ara «no està sent així».

La secretària ha recordat també que precisament els escolars més joves no estan vacunats. «En aquests moments en què comunitàriament hi ha un increment de contagis no farem cap mesura que no sigui prudent als centres educatius», ha resumit. Gomà ha constat que els casos i confinaments estan augmentant als centres educatius, però ha apuntat que, un cop més, l'escola no deixa de ser el reflex del qual està passant a la comunitat.

Confinat tot l'alumnat d'un col·legi de Mollerussa per un brot de covid-19

El Col·legi Pompeu Fabra de Mollerussa ha confinat a casa els seus 430 alumnes per un brot de covid-19 que afecta 6 alumnes i 5 professors.

Durant el cap de setmana es va comunicar a les famílies d'alumnes d'alguns grups de primària i educació Infantil que se'ls havia de confinar per positius i dilluns el centre va començar classes a mig gas, però en veure que els casos anaven a més, el Departament de Salut va demanar a la direcció, que per precaució, es confinés a tot l'alumnat.


Comentaris

envia el comentari