Educació presenta el protocol de gestió de casos de covid-19 a les escoles

Renglera de bates al penjador d'una escola i cadires sobre les taules

El Departament d'Educació ha presentat aquest dijous el protocol de gestió de casos de covid-19 als centres educatius. | ACN

 

El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya ha explicat aquest dijous, 13 d'agost, el protocol de gestió de casos de covid-19 als centres educatius de Catalunya. El conseller Josep Bargalló ha explicat que «no ens podem permetre una generació amb una desconnexió constant de l'escola», premissa a partir de la qual s'ha desenvolupat el protocol.

 

Josep González-Cambray, director general de Centres Públics de la Generalitat, ha detallat que els alumnes no podran accedir a les escoles si es troben a més de 37,5ºC de febre, si tenen símptomes recents de covid, si es troben en aïllament per ser contactes de positius, si es troben esperant resultats de PCR —que es comprometen a donar en 24 hores—, si conviuen amb un positiu o si es troben en quarantena per algun positiu en el seu grup estable de convivència a classe. A més, s'ha assegurat que quan hi hagi un positiu en un grup-classe, es practicarà la prova PCR a la resta de l'alumnat.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Catalunya rebrà 4,5 MEUR del Ministeri d'Educació per atendre l'alumnat més vulnerable el curs vinent

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dijous el repartiment a les Comunitats Autònomes dels 40 milions d'euros del programa PROA+ per als centres educatius amb alumnat més vulnerable de Primària, ESO i Batxillerat. Catalunya rebrà 4.516.098 euros i és la segona CCAA que més fons rebrà després d'Andalusia. El programa respon a l'emergència educativa del curs 2020-2021 provocada pel coronavirus i té com a un dels objectius garantir que es donen les condicions de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries. El Consell de Ministres del 21 de juliol va aprovar aquesta distribució entre les autonomies.

 

La distribució s'ha fet segons el nombre d'alumnes escolaritzats a Educació Primària i Secundària Obligatòria (50%), el percentatge d'alumnes amb necessitats específiques de suport (20%), la taxa d'idoneïtat als 15 anys (20%) i la dispersió de la població (10%). Segons un comunicat de la Delegació del govern espanyol a Catalunya, les actuacions del programa inclouen l'adaptació del projecte educatiu del centre, l'impuls de competències docents i orientadores, el pla d'acompanyament per a alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu i la promoció de la implicació de les famílies. Els 40 milions d'euros són una inversió inicial d'altres previstes pel Ministeri d'Educació destinades a fer front a la situació dels centres per la pandèmia.