Catalunya Diari

Elena, la infermera que les seves companyes de pis volen expulsar per tenir Covid-19

El cas s'ha fet viral a Twitter

Unitat de Cures Intensives de l'Hospital de Bellvitge
El cas ha tingut una gran repercussió a Twitter  | Hospital de Bellvitge

Elena Cañizares, una jove estudiant d'Infermeria, ha estat protagonista d'un dels fils de Twitter més virals dels últims temps. La jove publicava aquest diumenge, dia 22 de novembre, un fil on confessava la seva amargura en haver-se contagiat de coronavirus mentre feia les pràctiques a un hospital. Però el pitjor de la història de l'Elena és que ella explica que les seves companyes de pis la volen fer fora de casa en estar contagiada de Covid-19.

▶️ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Al fil, que ja supera els 100.000 m'agrada i els 54.000 retuits, la jove infermera explica a través de captures de Whatsapp que, després de dir a les seves companyes que estava contagiada, aquestes, de nom Rocío Piso i Ángela Compañera, volien que marxés del pis.

«Elena, que tens cotxe, agafa les teves coses i marxa a casa teva»

Les seves companyes es neguen a què es quedi aïllada a la seva habitació en quarantena, per així no contagiar-les. «Estàs sent egoista», l'acusen. «Elena, que tens cotxe, agafa les teves coses i marxa a casa teva (la casa dels pares) i no propagues res, infectes el mateix que si et quedes al pis i infectes tot el pis», li responen, deixant a un costat que potser una persona que té Covid-19 ha d'estar aïllada al seu domicili.

Elena confessava que no pot marxar amb els seus pares perquè són persones de risc, però no li han fet cas. «Els teus pares tenen com cuidar-te, nosaltres no, nosaltres ens hem trobat al carrer i no tenim per què viure aquesta situació», responen les companyes.

La infermera va prendre la decisió de bloquejar-les i publicar un fil a Twitter

En un altre punt del fil, Elena Cañizares els hi deixa caure que deixin un 'tupper' de menjar a la porta de l'habitació, idea que tampoc veuen bé les companyes de pis. «Tenim la nostra vida, no tenim per què estar en aquestes condicions (...) Per això tens la teva casa (la dels pares). No tens per què afectar altres famílies tenint casa seva. Tu et vols quedar aquí i que tres persones s'hagin de fotre i no puguin anar al pis a fer vida normal. Tenim universitat i gimnàs i tu no penses en això».

Al final de la història, Elena pren la decisió de bloquejar-les i publicar la seva indignant història a les xarxes socials, on s'ha fet viral en poques hores, amb centenars de milers d'interaccions i molts memes al compte de l'Elena i les seves companyes egoistes.

Elena Cañizares explica la surrealista història en una entrevista

Després de la viralitat de la història d'Elena, els companys de 'Radio Marca' han parlat amb ella perquè ofereixi la seva versió hores més tard de donar a llum el cas. «Quan vaig arribar als 5.000 retuits em vaig prendre un paracetamol i vaig intentar fer la migdiada. No vaig poder. No parava de rebre missatges, em vaig posar molt nerviosa. Quan vaig veure que era Trending Topic dic 'marxo de la vida', vaig ser la número 1 del món i vaig anar a dormir».

El que l'Elena té molt clar és que «no vol que insultin» a les seves companyes: «M'estic plantejant esborrar els tweets perquè no vull que les meves companyes rebin pressions, però pensant-ho bé ja no serviria per res. Tinc una amiga que es diu Rocío i es pensen que és 'Rocío Piso' i l'estan assetjant. El que no faré és donar el seu nom d'usuari, encara que hi ha gent que les està trobant i no em sembla bé».

Per finalitzar l'entrevista, la infermera ha volgut tancar el tema d'una manera molt senzilla: «Jo només volia denunciar la meva situació personal i la d'altres infermeres que poden estar passant per la mateixa situació».


Comentaris

envia el comentari