Catalunya Diari

Mercadona és el supermercat líder a Catalunya, seguit de Bon Preu i Dia

El sector va facturar 12.100 d'euros i va donar un lloc de feina a 63.144 persones l'any 2018
Mercadona
'Mercadona' és el supermercat líder en vendes a Catalunya | Mercadona

El grup valencià Mercadona va ser la cadena de supermercats amb més facturació a Catalunya el 2018, seguida de l'empresa catalana Bon Preu Esclat i de la madrilenya Dia, segons dades publicades pel departament d'Empresa de la Generalitat.

 

L''anuari comercial de la distribució comercial', presentat aquest dimarts, no ofereix xifres exactes sobre les vendes, tot i que situa els supermercats en diferents franges.

 

D'aquesta manera, Mercadona tornaria a ser líder –ja ho era el 2016, l'últim exercici del qual tenim dades–, ja que acumularia entre un 10% i un 15% de la facturació dels supermercats catalans.

 

L'anuari aclareix que 'Bon Preu' se situaria en la segona posició i en la tercera s'hi trobaria 'Dia', en tots dos casos entre el 5 i el 10% del total de vendes. Aquestes dues cadenes s'haurien intercanviat les posicions en comparació als resultats de fa tres anys.

 

 

El supermercat 'Bon Preu' se situa en la segona posició de la llista, seguit de 'Dia'   | Cedida

 

Mentre que, per culpa de l'elevat deute, 'Dia' ha passat uns mesos durs que han acabat, igualment, amb uns bons resultats; 'Bon Preu' ha mantingut un ritme de creixement relativament sostingut en els últims anys, malgrat el conflicte entre els germans Joan i Josep Font, els dos accionistes del grup.

 

També en aquesta franja, però amb menys quota de facturació, hi ha Carrefour, Eroski (Caprabo), BonÀrea i Consum. Altres companyies com Lidl, Condis, El Corte Inglés, Miquel Alimentació i Auchan (Alcampo) van assolir entre el 2 i el 5% del total de les vendes.

 

En total, les vendes del sector de la distribució van superar els 12.100 milions d'euros l'any passat, que suposa un creixement del 4% en relació amb l'últim anuari del 2016. La superfície ocupada també es va incrementar en el mateix període, en aquest cas un 7,6% fins als 2,4 milions de metres quadrats entre totes les cadenes.

Imatge de l'interior d'un Supermercat DIA
'Dia' és el tercer supermercat líder entre els catalans, però el segon en la quota de mercat en superfície amb un 12%   | CEDIDA

 

De fet, el document que ha elaborat i publicat el Govern sí que dóna dades sobre la quota de mercat en superfície dels establiments, quota que també va ser liderada per Mercadona amb un 15.6%, mentre que Dia va assolir un 12% i 'Bon Preu', un 9.3%. Aquests estaven seguits de 'Caprabo', amb un 9.2%; la cadena catalana 'Condis' amb un 8.3%; i la francesa 'Carrefour', amb un 6.6%.

 

Les empreses de supermercats que operen a Catalunya van donar feina el 2018 a un total de 63.144 persones –un 5.8% més que l'any anterior–, mentre que van tancar l'exercici amb poc més de 5.000 establiments arreu del territori, ocupant una mitjana de 483 metres quadrats per botiga.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari