Catalunya Diari

Emesos 1,2 milions de passaports covid de la UE a Catalunya

La majoria són de vacunació i són minoria els sol·licitants després d'haver-se realitzat una prova per viatjar

El certificat COVID digital de la Unió Europea ha tingut una gran rebuda, i un total d'1.200.453 catalans ja tenen el conegut també, passaport covid.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Segons dades del Departament de Salut, la majoria són de vacunació (1.164.318), seguits pels que ja han passat la malaltia (33.374) i per últim els que tenen un negatiu en una prova diagnòstica (2.401).

Imatge d'una vacuna contra el Covid-19 d'Astra Zeneca.
Un total d'1.200.453 catalans ja tenen el passaport covid | ACN

Els TAR no et deixen adquirir-lo

Aquest dijous, primer dia d'aplicació del document, es van emetre 125.327 certificats de vacunació2.867 de recuperació de la malaltia i finalment, 305 de proves. El certificat no està disponible per aquelles persones que van ser diagnosticades amb covid-19 mitjançant un test d'antígens.

La conselleria ha recordat que ha estat Europa qui ha establert els criteris i ha decidit que els TAR no serveixen per adquirir el document.

A Espanya les CCAA expedeixen el certificat 

Per viatjar dins de la Unió Europea no és obligatori tenir el passaport sanitari, però el document sí que està pensat per agilitzar els tràmits de control sanitari durant els desplaçaments. El passaport sanitari permet viatjar sense restriccions addicionals com quarantenes. Ara bé, els estats poden imposar noves restriccions en cas d'empitjorament de la situació sanitària.

El passaport sanitari té una durada de 12 mesos. Alguns estats, entre els quals hi ha Espanya, ja l'utilitzaven abans de la data oficial d'entrada en vigor de la legislació. Aquest certificat especificarà amb quina de les vacunes autoritzades per l'Agència Europea del Medicament (EMA) ha estat immunitzat el viatger: Pfizer, AstraZeneca, Moderna o Janssen. 


Comentaris

envia el comentari