Catalunya Diari

Endesa s'afegeix a Naturgy i ofereix ara una tarifa plana de 58 euros MWh

L'energètica ofereix «una alternativa» per «pal·liar els efectes negatius» de la pujada de la llum

Endesa s'afegeix a Naturgy i ofereix una tarifa plana per «pal·liar els efectes negatius» de la pujada de la llum en els consumidors que estan actualment en el mercat regulat, i que aquest dilluns paguen un rècord de 154,16 euros MWh.

L'oferta d'Endesa és lleugerament més barata que la de Naturgy, amb una tarifa de 58 euros MWh, fixada sense variacions durant dos anys. En un comunicat, l'elèctrica diu que vol «donar seguretat i tranquil·litat als consumidors del mercat regulat davant l'escalada de preus del mercat majorista».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pla detall del cartell d'una oficina comercial d'Endesa a Barcelona
Endesa s'afegeix a Naturgy i ofereix ara una tarifa plana de 58 euros MWh durant dos anys | LleidaDiari.cat

11 milions de consumidors que tenen PVPC

L'oferta es dirigeix als 11 milions de consumidors que tenen PVPC i és vàlida també per a noves contractacions en el mercat lliure. Així, Endesa vol oferir «una alternativa que permeti pal·liar els efectes negatius que l'increment del preu de l'energia està tenint sobre les factures» i «despreocupar-se de les pujades de preu que puguin haver-hi en el futur».

Naturgy congela el preu de la llum a 60 euros el MWh

Naturgy congelarà el preu majorista de la llum que aplicarà a les factures a 60 euros per MWh durant dos anys. El president de la companyia, Francisco Reynés, va anunciar la mesura la setmana passada en el VI Fòrum d'Energia celebrat per 'elEconomista'.

L'objectiu de l'oferta és evitar que els usuaris paguin el creixement exponencial de la factura elèctrica registrat els darrers dies. El preu de la llum ha assolit quotes sense precedents aquest estiu. Dijous passat, el mercat va batre el rècord històric amb 140,23 euros el MWh.

L'oferta de Naturgy serà efectiva a partir del 15 de setembre. El preu majorista correspon aproximadament al 30% de la factura final.


Comentaris

envia el comentari