Catalunya Diari

Engeguen un estudi per esbrinar per què els col·lectius essencials rebutgen la vacuna de Pfizer

S'està realitzant als punts de vacunació massiva de la Catalunya Central

La Unitat de Farmàcia de l'ICS a la Catalunya Central ha impulsat un estudi per identificar els motius pels quals els treballadors essencials menors de 60 anys decideixen rebutjar vacunar-se amb Pfizer. Fa unes setmanes se'ls va administrar AstraZeneca, però arran dels esdeveniments de trombosi notificats a mitjans de març, el Ministeri de Sanitat va acordar l'administració de Pfizer com a segona dosi.

Tanmateix, els ciutadans poden rebutjar específicament la proposta i sol·licitar que se'ls vacuni amb AstraZeneca. Per conèixer els motius de la decisió, s'ha impulsat un estudi per saber què condiciona aquestes persones a rebutjar Pfizer per a la segona dosi de la pauta de vacunació.
L'estudi va començar aquest dissabte, 29 de maig, coincidint amb l'inici de les vacunacions amb segones dosis per als col·lectius essencials.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Per dur-lo a terme, s'ha elaborat un qüestionari que es proposarà a la ciutadania que es vacuni als punts de vacunació massiva. Segons destaca la cap de la Unitat de Farmàcia, Anna Bonet. «A més de poder conèixer els motius de la decisió i els recursos que han utilitzat per prendre-la, l'estudi ens permetrà tenir informació útil per enfocar accions a fer amb les persones de 60-69 anys que encara dubten de vacunar-se amb AstraZeneca».

Pla mig d'una estudiant d'Infermeria vacunant-se a Alcarràs amb la segona dosi d'Astrazeneca
Engeguen un estudi per esbrinar per què els col·lectius essencials rebutgen la vacuna de Pfizer en la segona dosi | LleidaDiari.cat

Una recuperació econòmica ràpida fruit del ritme de vacunació

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha augurat aquest dimarts una recuperació econòmica ràpida fruit del ritme de vacunació, que assoleix ja els 10 milions de persones amb la pauta completa i un 40% de la població amb almenys una dosi. A la roda de premsa posterior del Consell de Ministres, Montero ha recordat que el dèficit de l'Estat es va reduir a l'abril per primera vegada des que va començar la pandèmia, que la filiació a la Seguretat Social de maig augmenta en més de 200.000 persones i que els ERTO s'han reduït en 100.000 persones en un mes.

«Estem en xifres molt positives perquè estem recuperant nivells anteriors a la pandèmia en només un any i tres mesos, mentre que a l'anterior crisi financera es va trigar 11 anys a recuperar un nivell similar d'afiliats», ha dit. A més, ha destacat que l'arribada de fons europeus serà «una realitat en les pròximes setmanes i mesos».


Comentaris

envia el comentari