Catalunya Diari

Entra en vigor el nou epígraf a l'Impost d'Activitats Econòmiques per a periodistes

La mesura era una reivindicació històrica del sector que fins ara no disposava d'una categoria econòmica pròpia

L'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) ha incorporat el nou epígraf per a periodistes i altres professionals de la informació i la comunicació. La mesura s'inclou en la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat i va entrar en vigor a principis d'any. Així doncs, els professionals del sector pertanyen ara al grup 863 de l'impost.

«Els subjectes passius classificats en aquest grup estan facultats per obtenir, tractar, interpretar i difondre informacions o continguts a través de qualsevol mitjà escrit, oral, visual, digital o gràfic, així com per a assessorar i executar plans de comunicació institucional o corporativa», relata la redacció. Fins ara, els periodistes no disposaven d'un grup propi i s'incorporaven a un de genèric.

D'aquesta manera, es dona resposta a una reclamació història del sector, que veia com una anomalia que impedia el desenvolupament normal de la professió el fet de no disposar d'una categoria econòmica on inscriure's.

Imatge d'un fotògraf
Entra en vigor el nou epígraf a l'Impost d'Activitats Econòmiques per a periodistes i professionals de la comunicació | LleidaDiari.cat


Comentaris

envia el comentari