Catalunya Diari

Un retard en la desinfecció impedeix obrir aquest dilluns una escola de Lleida

Es preveu que el centre treballi amb normalitat a partir de dimarts

Pla general d'una aula de l'Institut Martí i Franquès de Tarragona.
Les escoles i instituts han d'adaptar els espais.  | ACN

Els centres educatius dels territoris que han entrat aquest dilluns en la fase 2 de desescalada, com és el cas de la Regió Sanitària de Lleida, han obert aquest dilluns, dia 8 de juny, les seves portes per començar a oferir atenció presencial. No obstant això, un retard en la desinfecció d'una escola de la ciutat de Lleida ha impedit que el centre pogués obrir les seves portes aquest dilluns, tal com estava previst. Es tracta de l'Escola Espiga de la capital del Segrià, un dels dos únics centres educatius de tota Catalunya que aquest dilluns no ha pogut iniciar l'activitat. Es preveu que dimarts sí que pugui fer-ho amb total normalitat, segons ha informat el Departament d'Educació.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Un cas similar és el que s'ha viscut a l'Escola Salvador Vinyals de Terrassa, però en aquest cas no s'ha tractat d'un retard en la desinfecció sinó de la localització d'un eixam d'abelles, en el qual ja hi han actuat els Bombers de la Generalitat.

Aquest dilluns han obert per a l'atenció presencial 1.413 centres públics d'educació infantil, primària i secundària, el 60% de tot Catalunya, i 566 centres concertats, el 80% d'arreu del país. La resta ja va obrir la setmana passada. El curs 2019-2020 s'acaba el pròxim 19 de juny i es continua fent de manera telemàtica pel que fa a les classes lectives. El servei presencial que s'ofereix a partir de la fase 2 és voluntari.


Comentaris

envia el comentari