Catalunya Diari

El Govern tancarà escoles a partir de dos casos de coronavirus a Catalunya

Bargalló especifica que han de ser dos contagis, però cadascun en una classe o grup de convivència diferent

Renglera de bates al penjador d'una escola i cadires sobre les taules
Bargalló especifica que han de ser dos contagis, però cadascun en una classe o grup de convivència diferent | Catalunya Diari

El Departament d'Educació ha presentat aquest dijous el protocol d'actuació davant de casos de coronavirus als centres educatius per al curs 2020/21, que comença el proper mes de setembre. S'hi contempla fer proves PCR als sospitosos de tenir covid-19 i als seus contactes si aquesta prova surt positiva, l'ús de la mascareta excepte durant la classe amb el grup estable i el tancament de centres a partir de dos casos separats, és a dir, dos contagis, però cadascun en una classe o grup de convivència diferent.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Per aplicar el protocol correctament, es formarà els equips directius i s'assignarà un centre d'atenció primària (CAP) i un sanitari de referència a cada escola o institut.

Què passarà si un alumne presenta símptomes?

Davant d'un alumne amb símptomes de Covid-19, el centre l'haurà d'aïllar en un espai separat i ben ventilat i contactar amb la família perquè el porti al CAP i li facin la prova PCR en les primeres 24 hores. En cas de dies festius o de períodes de vacances, haurà de ser la família qui porti l'estudiant a un centre d'atenció primària i comuniqui la situació als serveis educatius.

Si la prova PCR surt positiva, l'alumne s'haurà d'aïllar catorze dies a casa i es farà la prova a la resta del seu grup estable, és a dir, als companys de classe. Aquests companys i el professor hauran de fer també quarantena de catorze dies, però només a partir del moment que es confirmi que el sospitós té covid-19.Si el positiu té germans escolaritzats, també hauran de posar-se en quarantena, ja que formen part de la unitat familiar. Els companys d'aquest germà, en canvi, només s'hauran d'aïllar si ell també resultés tenir Covid-19.

Seguint l'experiència dels casals d'estiu

El document l'ha explicat en una roda de premsa el conseller d'Educació, Josep Bargalló, acompanyat del director general de Centres Públics, Josep Gonzàlez-Cambray, i del director general de Professionals de la Salut, Marc Ramentol, que han detallat que els sospitosos de Covid-19 i els que convisquin amb un positiu –per exemple, un progenitor amb coronavirus– no podran anar a l'escola.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!Segons ha dit Bargalló, el protocol surt en bona part de l'experiència dels casals d'estiu d'aquest any, en què uns 250.000 nens de Catalunya han conviscut en grups estables i s'han produït «incidències, però poques».

Els professors no poden abaixar la guàrdia

A banda, el Departament d'Educació posarà en marxa una aplicació informàtica de nom 'Traçacovid' per donar suport als serveis educatius i a les famílies a l'hora d'informar de possibles casos i gestionar-los. S'actualitzarà dos cops al dia.


El conseller ha insistit que és necessari no abaixar la guàrdia i prendre mesures també «a la sala de professors, a les reunions amb direcció i als claustres». «És molt comprensible el relaxament i que en aquestes situacions més properes s'obri el relaxament, però hi pot haver la porta oberta a casos», ha advertit.

Per això ha demanat que es mantinguin mesures com la distància i l'ús de mascareta per part del professorat fora del seu grup estable d'alumnes i també que els infants i joves realitzin les activitats extraescolars prenent aquestes precaucions.


Comentaris

envia el comentari