Catalunya Diari

Els espanyols són els ciutadans amb més contractes temporals de la UE

Una cinquena part dels immigrants treballaven amb un contracte temporal el 2020

Els espanyols són els ciutadans amb més contractes temporals de la Unió Europea. Així ho indica un informe de l'Eurostat que destaca que en total un 21,8% d'empleats nascuts a l'Estat espanyol va tenir un contracte temporal el 2020, el que representa la xifra més alta de tota la UE. Polònia segueix a Espanya amb un 17,9% i Portugal amb un 16,6%.

Per contra, les quotes més baixes van ser a Lituània (1,1%), Romania (1,2%), Estònia (2,6%) i Letònia (2,7%). Una cinquena part dels empleats nascuts fora de la UE, el que representa el 20,3%, treballaven amb un contracte temporal, en comparació amb el 13,8% dels empleats temporals nascuts en un altre estat membre de la UE i l'11,8% dels empleats nadius amb una feina temporània.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge d'arxiu d'un treballador
Els espanyols són els ciutadans amb més contractes temporals de la UE | LleidaDiari.cat

Es va registrar la proporció més alta d'empleats nascuts fora de la UE

El 2020, a tots els estats membres es va registrar la proporció més alta d'empleats nascuts fora de la UE amb contractes temporals. Polònia va registrar un 40,6%, la xifra més alta, seguida de la de Xipre (35,8%), Espanya (35,1%), Portugal (26,8%) i Suècia (25,2%). Per contra, la proporció més baixa es va observar a Estònia amb un 2,1%, seguida d'Àustria (6,9%), Hongria (7,2%) i Irlanda (7,5%).

A més, l'informe destaca que les dones són més propenses a ser contractades temporalment. El 2020, la proporció d'empleats temporals a la UE va ser més elevada entre les dones que els homes. Concretament, la bretxa es fa més evident entre les treballadores natives; un 12,8% tenen contracte temporal, mentre que el percentatge pels homes és del 10,9%.

Pel que fa a les persones nascudes en un altre estat membre de la UE, les dones amb contracte temporal representen un 14% i els homes un 13,5%. La diferència es redueix per a les persones que no han nascut a la UE, un 20,6% de les dones són contractades temporalment en comparació amb el 20,1% dels homes.


Comentaris

envia el comentari