Catalunya Diari

Estableixen l'obligatorietat de dur mascareta també a la platja

S'hauran de portar encara que es mantinguin distàncies

El govern espanyol ha endurit la normativa estatal que regula l'ús de mascareta i ha establert l'obligatorietat de dur-la encara que es mantinguin les distàncies a l'aire lliure, també a platges i piscines.

«Les persones de sis anys en endavant queden obligades a l'ús de mascaretes en la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic», diu una llei publicada aquest dimarts al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'anterior normativa de mínims permetia no portar-la si es podia mantenir la distància de seguretat de més d'un metre i mig. Tanmateix, les autonomies van desenvolupar la norma i a Catalunya ja era obligatori dur mascareta encara que es pogués mantenir la distància.

Gran pla general de la platja de Sitges amb nombroses persones prenent el sol
El govern espanyol estableix l'obligatorietat de dur mascareta encara que es mantinguin distàncies, també a la platja | LleidaDiari.cat

Catalunya va establir com a excepció les platges i piscines

En canvi, Catalunya va establir com a excepció les platges i piscines. La llei estatal que actualitza els mínims exigits a tot l'Estat no contempla aquestes excepcions i estableix que cal dur-la en totes les circumstàncies. Només permet no portar mascareta en espais públics per motius mèdics o en cas d'exercici individual a l'aire lliure, en supòsits de força major o quan per la naturalesa de les activitats resulti incompatible.


Comentaris

envia el comentari