Catalunya Diari

Alerten sobre l'estafa de trucades amb prefixos de països estrangers

Des de Facua recomanen no retornar mai les trucades i posar-se en contacte amb la companyia

Telèfon Mòbil
Facua assegura que és important detectar el tipus de prefix | Cedida

No totes les trucades que es reben al mòbil porten bones notícies. De fet, algunes trucades en si, ja són males notícies. Almenys així ho ha alertat Facua, l'entitat encarregada de defensar els drets dels consumidors. A través del seu perfil de Twitter, Facua ha explicat que actualment circula una estafa consistent en rebre trucades amb prefixos estrangers que, sens dubte, ens poden sortir molt cares. 

Es tracta dels prefixos: 225, 233, 234, 355 o 387. L'advertència explica que, en el cas que rebem aquest tipus de trucades, mai les hem de retornar, ja que serà llavors quan ens cobraran.

No retornis mai la trucada d'aquests números

Tots aquests prefixos corresponen a països com Nigèria, Albània, Bòsnia, Ghana o Costa de Marfil, és a dir, països que necessiten un cost addicional en totes les seves trucades a l'estranger. En el moment que un estafat retorni la trucada, se li cobra uns diners, amb els quals, els estafadors fan negoci.

Per tant, es recomana no agafar ni tornar trucades amb aquest tipus de prefix que, de fet, és totalment desconegut a Espanya i que ja fa dubtar de la seva procedència i fiabilitat. En el cas que arribem tard a les recomanacions de Facua i ja hàgim contestat o retornat una trucada d'aquestes característiques, hem de seguir un procediment perquè consti que hem estat estafats i ens tornin els diners.

Què has de fer si ets víctima de l'estafa?

El primer pas és demanar a la nostra companyia telefònica la factura del mes per esbrinar la quantitat de diners que ens han estafat amb la trucada. Seguidament, cal presentar una reclamació a la nostra companyia. Segons la llei vigent, l'Ordre PRE/361/2002, de 14 de febrer, les companyies de telecomunicacions no poden tallar la línia d'un client que es negui a pagar la factura o part d'ella després d'haver presentat una reclamació per cobraments de serveis de tarifació addicional. 

És per aquest motiu que, abans de tot, el que s'ha de fer és presentar la reclamació que ens cobrirà les espatlles legalment. No obstant això, si la persona afectada no vol que se li talli l'accés a altres línies estrangeres, el que ha de fer és una reclamació davant les Juntes Arbitrals de Consum o la Secretaria d'Estat competent en Telecomunicacions. 

Així doncs, molta precaució davant trucades amb número de telèfon i prefixos que no coneixem i que ens poden donar un mal de cap i, sobretot de butxaca, important.


Comentaris

envia el comentari