Catalunya Diari

Un estudi evidencia que el cànnabis millora la qualitat de vida dels presos i en permet reduir la medicació

L'informe argumenta la «necessitat urgent» de fer canvis en les polítiques penitenciàries

Un estudi de la Universitat Rovira i Virgili (URV), el Centre d'Atenció i Seguiment en Drogodependències del Centre Penitenciari de Brians i ICEERS ha conclòs que el cànnabis millora la qualitat de vida dels presos i en permet reduir la medicació.

La investigació s'ha fet amb la col·laboració dels interns de diverses presons de l'Estat així com amb persones amb experiència en l'ús de drogues i coneixements de la vida a les presons. Entre les raons que els reclusos van donar per consumir cànnabis hi ha la reducció de l'ús d'altres medicaments o drogues o la disminució de l'estrès o la tristesa i el fet de dormir millor.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

«El consum de cànnabis per part dels presos busca pal·liar o esmorteir alguns dels efectes perjudicials sobre la salut que té la vida a la presó», indica l'estudi. Mitjançant anàlisis estadístiques es van avaluar diverses variables que poguessin predir la salut autopercebuda dels subjectes. Els investigadors van trobar que l'única que funcionava com a predictora era el nombre de visites rebudes, fet que demostraria la importància del suport social i dels vincles afectius per al manteniment d'una bona salut i qualitat de vida.

La «necessitat urgent» de fer canvis en les polítiques penitenciàries

A banda, l'estudi argumenta la «necessitat urgent» de fer canvis en les polítiques penitenciàries, com la prohibició del paper de fumar a les presons de Catalunya, fet que forçaria els reclusos a fer servir mètodes de consum més perillosos. «El cànnabis és útil per gestionar les condicions estressants que implica la vida a la presó. La investigació aporta evidències sobre la pertinença que un programa de cànnabis medicinal s'estengui a les presons», ha destacat el doctor José Carlos Bouso, coordinador de l'estudi.


Comentaris

envia el comentari