Catalunya Diari

El govern respon als brots de coronavirus: Estudiarà un nou estat d'alarma

«Tant de bo no ho haguem de fer, però en cas de situació greu, es prendran decisions contundents», manifesta la vicepresidenta

Vicepresidenta de Govern, Carmen Calvo
La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha manifestat que l'executiu central no descarta tornar a decretar l'estat d'alarma. | Catalunya Diari

La crisi sanitària provocada pel coronavirus ha posat a tots els països en alerta i és per això que, fins que no hi hagi una vacuna, cap territori ha descartat tornar a confinar a la seva població. Això mateix ha manifestat Carmen Calvo,vicepresidenta primera del govern espanyol, que estudiarà «decretar l'alarma en una part del territori, si no a tot el país», davant d'un nou rebrot de contagis massiu.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Onze rebrots: el més preocupant, el d'Osca

«Tant de bo no ho hàgim de fer però en cas de situació greu, es prendran decisions contundents», manifestava la vicepresidenta. «Hem estat molt contundents i responsables. Des que l'OMS va decretar la pandèmia, vam optar per la mesura més severa, el confinament», afirmava.

De moment, ha admès que el rebrot que més els preocupa és el de l'Aragó, on el govern autonòmic ha decidit que diverses comarquesd'Osca hagin retrocedit a la fase 2 de la desescalada. A més, hi ha 11 rebrots a Espanya localitzats i «controlats», segons Calvo —el darrer, el d'una residència de gent gran a la ciutat de Lleida.

Tot i els rebrots, la vicepresidenta ha cridat a la calma, ja que Espanya «es troba en una situació dins del previsible», de manera que en principi no se sospesa la possibilitat de tornar a decretar l'estat d'alarma al país. «En principi els brots no necessiten més mesures que la sanitària. Es pot retrocedir de fase», ha explicat a 'Antena 3'.

La rapidesa en la detecció és fonamental per evitar brots

Carmen Calvo ha afegit que hi ha la possibilitat de l'«aïllament» per «casos concrets i puntuals», com va passar a Igualada i la Conca d'Òdena al mes de març. Com a punt destacat, ha manifestat que «l'important és la rapidesa en la detecció dels casos per aïllar, el rastreig i el control». «No pensem que no hi haurà brots. Aquesta és ara la normalitat», afirmava.

També ha recalcat la importància de la responsabilitat individual del ciutadà per evitar possibles brots i que s'hagi de tornar a decretar l'estat d'alarma, del qual Espanya va sortir diumenge passat després de tres mesos.


Comentaris

envia el comentari