Catalunya Diari

Estudien facilitar càterings freds a les famílies amb beques menjador

Bargalló explica que en el cas de les escoles especials s'avalua cas per cas si es mantenen obertes o no

menjador-escolar
Imatge d'una nena a un menjador escolar | Cedida

El Departament d'Educació està estudiant facilitar càterings freds a les famílies que tenen concedides beques menjador durant el tancament d'escoles pel coronavirus.

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha explicat a Catalunya Ràdio que aquest divendres es reuniran amb el Departament de Treball, Creu Roja i Càritas, així com amb empreses que gestionen els menjadors, «per trobar una solució que no és gens fàcil» per aquestes 120.000 beques menjador que afecten 3.000 famílies.

D'altra banda, ha explicat que s'està estudiant cas per cas el tancament de les escoles especials per decidir si tancar-les suposa més perjudicis que mantenir-les obertes per als alumnes, avaluant també els riscos per als treballadors. Bargalló ha explicat que s'està intentant trobar una solució «que arribi al màxim possible d'alumnes becats» per tal de garantir l'àpat del migdia que acostumen a fer a l'escola a través de la beca menjador.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

No s'alteren les dates del període de preinscripció

El conseller ha explicat també que, de moment, no s'alteren les dates del període de preinscripció escolar per al curs vinent, que es fa del 23 de març a l'1 d'abril. En aquest sentit, ha dit que les portes obertes no es faran perquè els centres estan tancats i que s'està estudiant la fórmula per tal que els pares puguin presentar la sol·licitud sense que això comporti aglomeracions ni riscos per als treballadors. «El missatge a les famílies és que no pateixin, podran presentar la sol·licitud», ha declarat.

D'altra banda, ha reconegut que tenen «algun dubte» sobre el tancament generalitzat de les escoles d'educació especial i que per això s'està tractant el cas escola per escola «per veure en quin cas tenir-la oberta seria molt perillós i en quin tenir-la tancada seria un greuge per als alumnes». D'altra banda, ha afirmat que els estan arribant casos de centres, i s'ha referit concretament a escoles bressol municipals, en què tot i estar tancades es fa anar als treballadors. Per això, Bargalló ha volgut deixar clar que tots els centres estan tancats per raons sanitàries i que els professionals no hi poden estar a dins. Ha afegit que l'ordre és tant per als centres públics com per als concertats i privats.

No es pot optar per la formació online

Bargalló ha insistit que no es pot optar per la formació online perquè no totes les cases tenen accés a Internet ni els mitjans adequats. Tot i això, ha dit que hi ha centres que poden optar per fer coses en línia però ha volgut deixar clar que «tot el que es facin online no és avaluable». El conseller ha afirmat que no s'han tancat les escoles «per fer vacances escolars» i ha explicat que el professorat està treballant i «a disposició» de la conselleria. Ha afegit que existeix la possibilitat que s'hagi d'allargar el període de tancament segons evolucioni la crisi pel coronavirus, tot i que esperen que no passi, però ha confiat que el curs podrà continuar amb normalitat passada la Setmana Santa.

«Catorze dies no ens faran perdre el curs», ha declarat. En aquest sentit, ha dit que tampoc es preveu que afecti la Selectivitat, tot i que si el tancament s'allarga sí que ha reconegut una afectació i que s'hauria de tractar el tema a escala estatal. Pel que fa a les universitats, ha dit que són casos diferents i que és cada rector el que decideix amb autonomia sobre el seu centre. En línies generals no estan tancats els edificis perquè per exemple hi ha grups de recerca que no podrien continuar les seves investigacions.


Comentaris

envia el comentari